STEPV denuncia que la meitat d’escoles públiques de Torrent es veran afectades per les retallades en professionals i classes el pròxim curs

0
86

El STEPV ha denunciat que la meitat d’escoles públiques de Torrent es veuran en el pròxim curs afectades per les retallades que la Conselleria ha aplicat, amb la desaparició de quatre unitats d’Infantil, una de Primària i la pèrdua de trezte llocs de treball.

L’arranjament escolar és el document de la planificació escolar que fa la Conselleria d’Educació per al proper curs, en el qual s’arrepleguen els canvis en el nombre d’unitats escolars (creacions, supressions i/o habilitacions), programes lingüístics, denominacions, etc.

Els criteris de l’arranjament escolar han canviat per adequar-se a l’augment de ràtio, de 25 a 30 alumnes per aula, que el ministre Wert va imposar el juliol passat, la qual cosa ha comportat que el nombre d’unitats siga menor que en cursos anteriors.

A Torrent es passa de de 207 unitats a només 202, es perd una unitat d’Infantil al CEIP El Molí, una unitat de Primària al CEIP Lope de Vega i dues unitats, una d’Infantil i una de Primària, a les escoles Miguel Hernández, San Joan Baptista i Verge del Rosari; mentre que només se’n creen tres de Primària al CEIP Núm.10.

D’altra banda, la Conselleria ha imposat una modificació de les plantilles de Primària que suposa la desaparició de llocs de treball i la transformació d’altres, que canvien d’especialitat.

El STEPV ha denunciat que aquest canvi no respon a cap criteri pedagògic i ha afirmat que crearà dificultats afegides als centres docents, ja que en alguns casos tindran menys professorat de plantilla i en la immensa majoria dels casos tindran un número inferior de generalistes de primària que unitats.

En el cas de Torrent, el 60% de les escoles públiques pateix una retallada en les seues plantilles, i el nombre de professorat d’Infantil i de Primària afectat per les retallades és de 32 persones, ja que s’eliminen 10 llocs de treball de Francés, 15 de Primària, 6 de Pedagogia Terapèutica i 1 d’Infantil.

El balanç final a Torrent és la supressió de tretze llocs de treball, és a dir, tretze interins que perdran el seu lloc de treball el curs que ve.

Però, a més, 19 funcionaris de carrera seran suprimits i hauran de recol•locar-se en altres centres educatius, si no poden recol•locar-se en el seu centre per altres especialitats.

Davant aquesta situació, el STEPV ha acusat a l’administració valenciana de no tindre l’escola pública com una prioritat.

“Mesures com l’augment de ràtio i la retallada de plantilles són un greu atac contra la qualitat de l’ensenyament i les condicions laborals del professorat”, han assenyalat.

És per això que STEPV ha animat a tota la comunitat educativa a mostrar el seu rebuig a les retallades en l’educació pública.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.