Silla s’adhereix al pla d’eficiència energètica per a estalviar entre un 25 i un 65% d’energia

0
46

L’Ajuntament de Silla s’ha adherit al pla d’eficiència energètica de la Diputació de València per a estalviar en el consum de la llum dels principals edificis municipals. És una mesura més del Pla municipal d’estalvi energètic que du a terme l’equip de govern de Serafín Simeón.
Es tracta d’un pla d’inversió de mesures d’estalvi energètic en edificis públics a què l’Ajuntament de Silla pot acollir-se per complir amb la condició d’organisme adherit a la Central de Compres que serà qui avance la inversió corresponent a l’Ajuntament de Silla. L’aplicació de la inversió total de 94.884, 00 euros està subjecta a la participació de Diputació en un 50%.

L’alcalde, i regidor de Medi Ambient, Serafí Simeón, explica que “Silla aposta per un ús racional de l’energia i, en breu, es realitzarà l’estudi del consum dels tres edificis –el de oficines centrals, la llar del jubilat i biblioteca i el col•legi El Pati- per a concretar l’estalvi possible en aquests després d’acollir-nos al pla provincial”.

Aquest pla permetrà a Silla estalviar un mínim d’un 25% i fins a un màxim d’un 65% en quatre anys. “Un percentatge que, sumat a l’estalvi que està suposant la instal•lació de reductors de llum en l’enllumenat públic, millorarà les arques municipals i el medi ambient”, puntualitza. La mesura s’aplicarà pel que fa a il•luminació i a la utilització òptima dels aparells que consumeixen energia elèctrica als tres edificis públics.

De fet, el Ple de la Diputació de València ha aprovat ampliar, fins al pròxim 30 de juny, el termini perquè els ajuntaments puguen adherir-se al Pla d’eficiència energètica per a edificis i instal•lacions municipals, impulsat per la institució provincial a través de la Central de Compres amb un pressupost de cinc milions d’euros. El programa permetrà estalviar als municipis entre el 25% i el 30% del seu consum elèctric. La corporació provincial finança fins al 50% o 150.000 euros del cost de l’auditoria necessària per a instal•lar les mesures d’estalvi energètic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.