Puçol engega la Setmana de la Dona amb una exposició i un concert

0
176

El municipi de Puçol incià el passat divendres dia 4 la programació d’actes organitzats per la Setmana de la Dona amb una exposició de l’Obra Social La Caixa, amb el nom Maternidades, a la Casa de la Cultura, i un concert del CMI Santa Cecilia al mateix lloc per la nit. La programació tindrà lloc fins al 13 de març i s’oferirà activitats en diferents escenaris de la població, en col•laboració amb diferents col•lectius de la localitat, com per exemple, l’Escola d’Adults, les Dones Tyrius, l’Institut d’Educació Secundària, Huit Teatre o l’Àrea de Benestar Social.

209-folleto-semana-mujer-1

Per primera vegada, a més, s’incorporen dues propostes noves: un concurs de cartells i una marxa contra el càncer. Segons la regidora de la Dona, Mar Mazo, el concurs “s’ha organitzat amb alumnes de l’institut de forma experimental. Han participat vint alumnes i entre ells hem triat el dibuix d’Alexandra Lucía Osan com a guanyadora d’aquesta primera edició, que l’any pròxim esperem ampliar a més participants”.

El dia 5 hi haurà l’actuació de Cristina Medina amb l’obra A grito pelao a la Casa de la Cultura. La marxa contra el càncer, d’altra banda, s’enmarca en la programació del diumenge dia 6, i ja compta amb més de mil participants que donen així el diner de la seua inscripció a la Fundació Incliva, concretament a la unitat on la oncòloga Ana Lluch treballa en la lluita contra el triple negatiu, un dels més difícils de tractar, que afecta a moltes dones joves valencianes, entre elles algunes veïnes de Puçol.

El 7 de març començarà de matí amb una exposició en l’Espai Socal dels Majors: No es solo coser y cantar, mentre que el dia seguent el taller “Bellesa i intel•lectualitat” i la comferència “Apoderament de la dona valenciana en el segle XXI”, a càrrec de la periodista Amàlia Garrigós, coparan els actes de la jornada. L’espectacle “Cavalcant cap a la igualtat, llums i ombres, on participa l’Institut de Secundària, la cantant María Faubel i Huit Teatre de Puçol serà un dels principals del dia 9, a banda de l’actuació “Fabuloses”, a càrrec de Huit Teatre de nou, que tindrà lloc de vesprada.

La películ•la Palmeras en la nieve se projectarà a la Casa de la Cultura el dia 10 de març, a les 18:00, i al dia seguent s’espera la exhibició de ball de Dones Tyrius i la cançó lírica de Nadya Gil Llácer, a l’Espai Social La Barraca. Finalment, per a acabar la Setmana de la Dona, està organitzada l’obra “Terra”, de la Companyia de Dansa del Mediterrani. La regidora de la Dona, Mar Mazo, ha afirmat que “hem de conscienciar-nos que ens queda molt lluita per davant. No volem ser més que els homes, però tampoc menys”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here