Pobla de Farnals habilita un sistema de comportes i una zona inundable per a evitar la contaminació de les platges

3 lecturas

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals, en coordinació amb la Direcció General d’Aigües de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha començat les obres de sanejament del sistema de depuració d’aigües residuals.

aigües Pobla FarnalsEl projecte, que té un cost de 77.000 euros, contempla la col·locació de diferents comportes, que s’obriran de forma controlada i puntual per a que desvien possibles vingudes d’aigües amb alta concentració de bactèries fecals cap a una zona inundable d’uns 3.000 metres quadrats.

L’objectiu és que aquestes aigües siguen absorbides per la terra i la vegetació de manera natural, evitant així que acaben en sèquies o en les platges.

L’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha explicat que el problema fonamental de la contaminació de les aigües “és la saturació de la depuradora que rep les aigües de deu pobles de la comarca”. Així, Palanca ha assegurat que es tracta “d’una iniciativa local per a un problema comarcal. La incorrecta o nul·la separació d’aigües fecals de les pluvials provoca que, durant les pluges, la xarxa se sature i la depuradora òbriga les comportes d'alleujament cap a les sèquies properes; la conseqüència pot ser la contaminació ocasional de les platges, cosa que ha motivat la pèrdua de la Bandera Blava del 2020 en el municipi”.

Palanca també ha afirmat que està tot previst “perquè aquesta actuació no supose un risc per a l’entorn ni per al veïnat, però es hora d’actuar amb determinació contra la contaminació de les aigües, un aspecte clau per a recuperar el prestigi de les platges de La Pobla de Farnals”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.