Paterna aposta pel cinema en valencià per Nadal

419

La programació de cinema en valencià per Nadal a Paterna naix de la signatura d’un conveni entre Escola Valenciana i la regidoria de Promoció Lingüística dirigida per Carmen Gayà. La regidora considera que “ha arribat el moment de defensar la nostra cultura i la nostra llengua com a exponent prioritari de la nostra identitat. Portem 20 anys de desprestigi i atac continu contra el valencià per part del Partit Popular i això s’ha d’acabar”.

carmen-gayaSegons la responsable de Promoció Lingüística de l’Ajuntament, per a dur a terme aquesta activitat, Escola Valenciana compta amb una àmplia oferta de pel·lícules i documentals infantils en valencià que ha posat a disposició de Paterna per reforçar l’oferta cultural, en este cas, cinematogràfica, en la nostra llengua.

Per a Gayà, amb esta proposta, s’aconsegueix ampliar l’oferta cultural en valencià i també encetar una via de col·laboració amb Escola Valenciana que és un referent en la defensa de la llengua i la cultura dels valencians. Una col·laboració que ja s’està estudiant ampliar perquè esta oferta estiga disponible tot l’any i no només en Nadal.

Les entrades són gratuïtes i es poden arreplegar en fer qualsevol compra al comerç local de Paterna. El sobrant es repartirà per les escoles i instituts de la localitat.

Segons la regidora, el nou govern nascut de l’acord del Batà vol prioritzar el valencià ja que “la nostra llengua i cultura són elements de cohesió del nostre poble. A més són part important del nostre patrimoni i com a tal hem de potenciar-les”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.