L’assemblea de Guanyar Catarroja aposta per una Alcaldia compartida

1206

ASSEMBLEA OBERTA GUANYAR CATARROJAGuanyar Catarroja, que va concòrrer a les eleccions municipals amb EU i baix l’epítet Acord Ciutadà, ha celebrat una assemblea oberta a la ciutadania en la qual han participat al voltant de 180 persones. En la reunió s’ha demanat opinió als assistents sobre com ha de ser el pacte entre les forces d’esquerra per a governar l’ajuntament de Catarroja. I encara que s’han mostrat a favor d’un acord Compromís-Guanyar-PSPV, des de la coalició parlen d’Alcaldia compartida mentre el candidat de Compromís ha declarat hui que els vots li avalen com a alcalde durant els pròxims quatre anys.

La gran majoria dels qui han intervingut s’han mostrat a favor d’un pacte entre Guanyar Catarroja, Compromís i el PSPV en el qual es compartisca l’alcaldia i l’equip de govern entre les forces progressistes majoritàries. Compromís i Guanyar Catarroja compten amb 5 regidors cadascú i el PSPV amb 4.

És a dir, els participants han apostat per un pacte entre les tres forces d’esquerres en el qual les dues majoritàries -Compromís i Guanyar Catarroja- compartisquen l’alcaldia del municipi, encara que també creuen que la presència del PSPV és decisiva en l’equip de govern per a donar estabilitat al Consistori. Els assistents han pogut parlar i també escriure les seues propostes en un mural que s’ha fet amb les aportacions dels qui han volgut opinar.

Escoltar al poble sense personalismes

Guanyar Catarroja posa així en marxa la política de participació ciutadana per la qual ha apostat des de la seua creació. La coalició té la ferma voluntat de comptar amb l’opinió dels ciutadans a l’hora de prendre decisions. Per això continuarà celebrant assemblees obertes, perquè els ciutadans puguen intervindre en les decisions polítiques.

La coalició continuarà parlant esta setmana amb Compromís i el PSPV “per articular un pacte de col.laboració que done presència a les tres forces d’esquerra a l’Ajuntament i que es fonamente en polítiques progressistes compartides en els programes dels tres partits. Fins ara, les converses establides amb Compromís s’han interpretat molt positivament i s’ha pogut posar damunt la taula la coincidència de propostes que, creiem, també formen part del programa electoral del PSPV”.

Guanyar Catarroja ha escoltat la veu dels seus militants, simpatitzants i dels veïns que han participat en l’assemblea i treballarà per a traslladar eixe discurs a les altres forces que han de formar el pacte.

La coalició creu que s’ha d’apostar per un ajuntament on es repartisquen amb igualtat de condicions les responsabilitats de govern i on es treballe per fer polítiques entre els tres partits d’esquerres destinades a millorar el poble.

Després del resultat de les eleccions, Guanyar Catarroja creu que “el poble ha dit que està a favor d’un govern compartit en el qual s’han d’entendre les forces d’esquerra sense personalismos”, i la coalició treballarà amb eixe objectiu. Per això, Guanyar Catarroja no es planteja “cap altre pacte que no incloga els tres partits d’esquerres”.

3 Comentarios

 1. Ja era hora que les esquerres estiguerem d’acord!

  Però això de l’alcaldia compartida es un empastre. Ja s’ ha demostrat a molts pobles (Catarroja inclòs) que el salomonic 2 anys i 2 anys es un niu de problemes.

  Catarroja necessita un govern progressista i estable. Sense personalismes.

  Ànims que ens esperen quatre anys de progrés a Catarroja.

  • Jo crec que els partits d’esquerres a Catarroja tenen prou serietat com per a complir un pacte de 2 anys cadascú.
   Per favor, que amba nterioritat un altre partit (d’una ideologia molt diferent, per cert) haja traït un pacte, no es un argument valid per a no fer un pacte. Jo confie plenament tant en compromís com en Guanyem!

 2. Mare meua com escomencem, prioritat absoluta al repart de l’alcaldía y res de mesures concretes que considereu importants. Transparencia com? quin es el vostre model? concreció.
  Participació per a concluir el que vos done la gana? deixar parlar es escoltar?
  Per favor, nesecitem noves formes, concreció concreció, res d’ambiguitat, confie que evolucionem en eixe sentit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.