La FAPA-València denuncia la falta de professorat en sis centres de la comarca de l’Horta

382

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA-València) ha denunciat la falta de professorat en nombrosos centres públics de Primària, sis d’ells pertenyents a la comarca de l’Horta, en un comunicat el 12 de setembre. Tavernes Blanques, Silla, Catarroja, Massamagrell i Massalfassar són els municipis afectats.
A Tavernes, el col•legi Rei en Jaume té sense cobrir dues places, una d’elles, la substitució de la tutora de segon de Primària, que tornarà el 26 de setembre, i del que es tenia constància fa temps. Els xiquets d’aquest curs es troben repartits en altres classes.

A l’escola Sant Roc de Silla la plaça sense substitut és la d’una professora d’Infantil que porta un mes de baixa per una operació. També a Paiporta, al col•legi L’Horta, falta un professor d’Infantil, ja que la professora estarà de baixa fins a febrer de 2013 per un embaràs d’alt risc.

En el Jaume I de Catarroja s’ha de cobrir la vacant d’un mestre tutor i completar la jornada de la mestra d’Educació Física, que ha demanat la reducció d’un terç per maternitat.

A l’escola de Massamagrell San Juan Evangelista, s’ha de cobrir la baixa de dos professors a temps complet i una a temps parcial d’Anglés. Mentre que a Sant Llorenç Màrtir de Massalfassar, falta un mestre d’Educació Física i un logopeda.

La presidenta de la FAPA-València ha assenyalat que “les retallades ja són palpables a les aules, cal denunciar que el curs ja ha començat i que hi ha alumnat que no ha rebut cap classe per falta de professorat”.

Per aixó, des de la Federació s’Associacions ha demanat a la consellera d’Educació, Mª José Català, que solucione urgentment aquesta problemàtica que “impideix donar resposta al plurilingüisme en les aules i la lluita contra el fracàs escolar, eixos fonamentals de la política educativa anunciada per l’adminsitració”.

El seguiment de la FAPA s’ha fet a través de les diverses AMPA de les escoles públiques, que són les que estan comunicant les incidències que s’han registrat a l’inici del curs escolar. © / Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.