La FAPA-València denuncia la falta de professorat en sis centres de la comarca de l’Horta

448

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA-València) ha denunciat la falta de professorat en nombrosos centres públics de Primària, sis d’ells pertenyents a la comarca de l’Horta, en un comunicat el 12 de setembre. Tavernes Blanques, Silla, Catarroja, Massamagrell i Massalfassar són els municipis afectats.
A Tavernes, el col•legi Rei en Jaume té sense cobrir dues places, una d’elles, la substitució de la tutora de segon de Primària, que tornarà el 26 de setembre, i del que es tenia constància fa temps. Els xiquets d’aquest curs es troben repartits en altres classes.

A l’escola Sant Roc de Silla la plaça sense substitut és la d’una professora d’Infantil que porta un mes de baixa per una operació. També a Paiporta, al col•legi L’Horta, falta un professor d’Infantil, ja que la professora estarà de baixa fins a febrer de 2013 per un embaràs d’alt risc.

En el Jaume I de Catarroja s’ha de cobrir la vacant d’un mestre tutor i completar la jornada de la mestra d’Educació Física, que ha demanat la reducció d’un terç per maternitat.

A l’escola de Massamagrell San Juan Evangelista, s’ha de cobrir la baixa de dos professors a temps complet i una a temps parcial d’Anglés. Mentre que a Sant Llorenç Màrtir de Massalfassar, falta un mestre d’Educació Física i un logopeda.

La presidenta de la FAPA-València ha assenyalat que “les retallades ja són palpables a les aules, cal denunciar que el curs ja ha començat i que hi ha alumnat que no ha rebut cap classe per falta de professorat”.

Per aixó, des de la Federació s’Associacions ha demanat a la consellera d’Educació, Mª José Català, que solucione urgentment aquesta problemàtica que “impideix donar resposta al plurilingüisme en les aules i la lluita contra el fracàs escolar, eixos fonamentals de la política educativa anunciada per l’adminsitració”.

El seguiment de la FAPA s’ha fet a través de les diverses AMPA de les escoles públiques, que són les que estan comunicant les incidències que s’han registrat a l’inici del curs escolar. © / Hortanoticias

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.