La empresa ‘La Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez’, guanyadora del Premi Nacional de Ceràmica

0
106

La empresa ‘La Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez’ va resultar guanyadora del Premi Nacional de Ceràmica en la categoria de trajectòria professional que es va lliurar el dia 30 de novembre en el Ministeri d’Economia i Competitivitat, de la mà del Secretari d’Estat de Comerç, Jaime García Legaz.
El premis els otorga L’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica, en la qual s’integren més de trenta municipis del país, i amb aquests premis es pretén reconèixer els mèrits d’aquelles persones, empreses i institucions que ha sobresortit a nivell nacional en la seua activitat en favor de la ceràmica.

Des de 1925 La Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez es dedica a la fabricació artesanal de ceràmica tradicional valenciana. La seua fàbrica-taller i exposició es troba localitzada en Manises, ciutat amb més de 700 anys dedicant-se a la ceràmica, en un edifici de planta del s.XIV, transformat i ampliat al llarg dels segles i rehabilitat en les últimes dècades. En la planta baixa es troba la fàbrica-taller i en el primer pis una exposició, en la que, all llarg dels anys de treball, es van anar conservant peces i treballs realitzats, constituint una col•lecció-museu particular.

La Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez colabora habitualment en Hortanoticias.com en la celebració dels seus ja tradicionals premis de ‘Personatge de l’any’ de la comarca de l’Horta en el ja tradicional socarrats que rebren els guanyadores triats per votació popular.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.