La ciutat italiana de Cremona inaugura el jardí ‘Ciutat d’Alaquàs’ per commemorar el V aniversari de l’agermanament entre ambdos municipis

411

Hui dijous a les 17:30 hores de la vesprada tindrà lloc a la localitat italiana de Cremona la inauguració del nou jardí que passarà a anomenar-se ‘Ciutat d’Alaquàs’. Es tracta d’una proposta del Comune di Cremona per commemorar el V aniversari de l’agermanament amb Alaquàs, de la mateixa manera que l’Ajuntament d’Alaquàs va decidir batejar amb el nom de ‘Ciutat de Cremona’ el col•legi número 5 d’Alaquàs.
El nou jardí ‘Ciutat d’Alaquàs’ és un nou espai verd ubicat en una de les zones més conegudes de Cremona, junt a la via Argine Pannizza, la piazza Caccia i el largo Ragazzi del 99. Ha estat dissenyat com a nou espai d’oci per a la ciutadania amb diverses zones de jocs per a xiquets i xiquetes, tres àrees de “picnic” dotades de taules i bancs, una font pública, un nova àrea canina i un camp per a practicar esports com el basquet.

La decisió de donar el nom de ‘Ciutat d’Alaquàs’ a aquest nou espai públic de Cremona va ser anunciada públicament el passat diumenge 5 d’abril pel Sindaco d’aquesta ciutat italiana, Gian Carlo Corada, en la inauguració de l’exposició ‘Suite 347’ del pintor Pablo Picasso, a la que va assistir l’alcalde d’Alaquàs, Jorge Alarte, un dels actes centrals de la programació prevista pels dos ajuntaments per commemorar l’aniversari que es celebra enguany.

Els origens de les relacions entre Alaquàs i Cremona es remunten al segle XVI, quan la família Pardo de la Casta hereta el senyoriu d’Alaquàs i ordena construir el Castell d’Alaquàs el 1582.

Un segle després, en Félix Pardo de la Casta és designat Governador de Cremona en l’estat de Milán l’any 1675.

En aquest punt comencen els llaços en comú de la ciutat italiana amb Alaquàs. Félix Pardo de la Casta s’instal•la a Itàlia casant-se i aconseguint un rellevant lloc social. Així, la seua descendència continua heretant els drets d’Alaquàs fins que recau, en 1772, en la família cremonesa Manfredi.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.