Foios facilita els tràmits des de casa amb la posada en marxa de la seu electrònica

1746

L'Ajuntament de Foios ha habilitat hui la seu electrònica, una extensió virtual de les oficines d'atenció de l'Ajuntament que apropa l'Administració als ciutadans, empreses i professionals, afavoreix la transparència i fomenta l'eficàcia de l'Administració municipal.

Foios seu electrònicaA la seu electrònica es pot accedir a https://sede.foios.es, o través del web municipal, www.foios.es, on compta amb un enllaç directe. Mitjançant esta oficina virtual, es pot presentar qualsevol tipus de sol·licitud, escrit o comunicació relativa als assumptes de competència municipal, amb total seguretat jurídica, agilitant els temps de tramitació, evitant desplaçaments i en qualsevol horari.

L'alcalde Sergi Ruiz, ha assenyalat que "és el pas definitiu en la implantació de l'Administració Electrònica a la qual obliga la Llei 39/2015, d'1 d'octubre que regula la implantació de la administració electrònica i la comunicació entre la ciutadania i les administracions públiques”.

Des 2015, el govern municipal ha apostat per la modernització de l'Ajuntament, mitjançant la implantació, a finals del 2016, del gestor electrònic d'expedients, que ha suposat l'eliminació dels expedients físics i l'impuls digital del tràmit administratiu i que ara avança un pas més amb la posada en marxa de la seu electrònica. En total, el cost de la implantació ha suposat una inversió municipal de prop de 50.000 €.

Els primers tràmits telemàtics que la ciutadania té a la seua disposició són, entre d'altres, la presentació d'escrits i avisos, l'obtenció del volant d'empadronament, a més de la sol·licitud de llicències, guals i certificats d'empadronaments. També es poden realitzar consultes diverses: registres d'entrada, de tributs locals, domiciliacions, i accés als expedients personals oberts, a més de la possibilitat de presentar queixes i suggeriments.

La seu electrònica comporta la responsabilitat del titular respecte de la integritat, veracitat i actualització de la informació i els serveis als quals puga accedir-se, de manera que per poder utilitzar el servei, cal acreditar la identitat de l'usuari mitjançant un certificat digital, bé el DNI electrònic o el de l'ACCV, este últim es pot aconseguir al mateix Ajuntament, garantint una comunicació segura.

En breu, també es podrà accedir als procediments i tràmits electrònics específics, al Tauler d'Anuncis, i a tots aquells assumptes que fins a la data només podien portar-se a terme personal i presencialment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.