El conseller d'Economia destaca l'aposta per l'estalvi d'energia de l'empresa paperera Ecker de Beniparrell

903

El conseller d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat una empresa paperera a Beniparrell, de la qual ha destacat la seua aposta per la matèria primera renovable, com el paper, i també per la cogeneració, que permet obtenir importants estalvis d'energia.

rafa climente ECKER BeniparrellCliment ha explicat que “aquest tipus d'empreses són un clar exemple del nou model productiu que pretenem anar implantant en el nostre territori, buscant l'eficiència màxima dels nostres recursos, en el marc d'una economia sostenible i circular des del punt de vista ambiental”.

El principi bàsic de l'economia ha de ser tancar el cicle de vida dels productes, serveis, residus, materials, aigua i energia. Amb aquest model econòmic, a més d'ajudar a reduir l'ús de recursos i la generació de residus, aconseguirem limitar l'ús d'energia”, ha declarat.

L'empresa Ecker fabrica productes destinats a la indústria de l'embalatge, íntegrament de cartró. En aquest sentit, el conseller ha destacat que “el fet que l'empresa utilitze com a única matèria primera el paper reciclat, suposa que tones de paper són reciclades, es poden valoritzar i no acabar en abocadors”.

A més, des del punt de vista energètic, també ha ressaltat la cogeneració com un sistema de producció de calor i electricitat d'alta eficiència energètica que té una especial importància per la seua contribució a la millora de l'eficiència energètica i a l'autosuficiència en generació elèctrica.

Segons el conseller, “des de la Generalitat defensarem i donarem suport de manera decidida els sistemes de cogeneració en totes les instàncies, amb el convenciment que la cogeneració constitueix una eina fonamental de competitivitat per a la indústria en general i ha de tenir un paper de gran importància al mapa energètic”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.