Compromís proposa l’adhesió de Meliana al Pacte dels Alcaldes europeu

1
212
compromís meliana
Portaveu de Compromís, Josep Riera.

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Meliana ha presentat una moció per al pròxim ple ordinari d’adhesió de l’Ajuntament de Meliana al Pacte dels Alcaldes que promou la Unió Europea per a l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables.

Com diu el portaveu de Compromís, Josep Riera, “l’adhesió a este pacte suposaria, entre altres, l’elaboració d’un pla d’acció d’eficiència energètica (PAES) al nostre municipi i l’accés a finançament europeu molt estructurat amb esta finalitat”.

“Això permetria donar continuïtat a les actuacions que l’Ajuntament ve realitzant des del 2002 en este àmbit dins d’un projecte més global i més eficaz”, explica Riera. En este sentit, l’Ajuntament de Meliana, amb el Govern del Bloc-Compromís, ja féu al 2002 una aposta decidida per la separació i el tractament de residus i els plans d’estalvi energètic, que els governs del Partit Popular han continuat.

A més, el responsable valencianista manifesta que “l’adhesió al Pacte dels Alcaldes també és una de les nostres aportacions importants dins del pla de participació pública per a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Meliana. Sobretot perquè el pla d’acció ha d’inclore propostes en l’àmbit de la mobilitat, l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables, aspectes relacionats molt directament amb el planejament urbanístic local”.

L’Ajuntament de Meliana ja disposa de personal tècnic administratiu adscrit a l’Oficina Tècnica d’Urbanisme per a constituir l’estructura administartiva necessària per a gestionar els compromisos que s’assolirien amb l’adhesió al pacte, conclou Riera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.