FGV va rehabilitar i pintar 18 estacions de superfície de la xarxa de Metrovalencia en 2016

1210

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va rehabilitar i va pintar durant 2016 un total de 18 edificis en estacions en superfície de la xarxa de Metrovalencia. Aquestes actuacions estan incloses en el programa de manteniment preventiu, correctiu i d’execució d’obres accessòries que té com a finalitat garantir la conservació d’edificis, estacions i baixadors de metro i parades de tramvia. FGV destina 1, 1 milions d’euros al conjunt d’aquest pla, IVA inclòs.

estacion-metro-burjassotFGV ha realitzat aquesta actuació seguint una divisió realitzada segons la tipologia de construcció i història, per tal de crear una uniformitat pictòrica en cada grup i una intervenció coherent que preserve el patrimoni industrial.

Fins al moment, ja s’ha actuat sobre els immobles de Burjassot, Burjassot-Godella, Godella, Rocafort, Rafelbunyol, Massamagrell, Museros, Meliana, Almàssera, Llíria, Picassent, Massarrojos, Moncada-Alfara, Seminari-CEU, Bétera, Pobla de Farnals, Albalat i Canterería. Actualment es treballa a Paterna, Fuente del Jarro i La Canyada, i s’espera acabar els treballs en 14 més al llarg de l’any.

Aplicació de colors segons zona i història dels edificis

Les estacions de la zona nord, com ara Burjassot, Burjassot-Godella, Godella, Rocafort, Massarrojos, Moncada-Alfara, Masies, Bétera, L’Eliana, Benaguasil 1r, Benaguasil 2n, Llíria, Almàssera, Meliana, Foios, Albalat dels Sorells, Museros, Massamagrell i Rafelbunyol, tindran un parament ocre i una motllura blanca.

Les estacions de la zona sud, com ara Paiporta, Picanya, Torrent, Picassent, Alginet, L’Alcúdia, Benimodo i Alberic, tindran parament de color rajola cara vista, com en el moment de la construcció d’aquestes.

La tercera divisió agrupa les estacions del nou tradicionalisme de postguerra, com ara Sant Isidre (antiga), Sant Ramón, Font Almaguer, Fuente del Jarro, Les Carolines (antiga) i Torre de Godella, que tindran un parament blanc.

Com a quarta opció, es troben les estacions de Paterna, Seminari-CEU i Canterería, amb una proposta de colors corporatius de Metrovalencia, que són el roig, el blanc i el negre.

El cinqué grup està format per l’estació de La Canyada que, a pesar de ser una estació projectada en 1946 i amb uns paràmetres conceptuals diferents dels de la resta de la línia, tindrà la mateixa tonalitat d’ocre i blanc, a causa de les semblances en motllures.

Un nou agrupament, també d’una sola instal·lació, està format per l’estació en superfície construïda amb la inauguració del nou traçat de la línia a Villanueva de Castellón en 1990. Donada les seues característiques i naturalesa, es netejarà els paraments, que són de rajola cara vista.

El seté i últim grup està compost per baixadors, marquesines, casetes i instal·lacions recents o de nova construcció, com ara Pobla de Vallbona, Torre del Virrei, Montesol, El Clot, Entrepins, La Vallesa, Santa Rita, Horta Vella, Pobla de Farnals, Sant Isidre, Col·legi El Vedat, Realón, Omet, Espioca, Ausiàs March, Montortal i Massalavés, en les quals s’empraran els colors corporatius roig, blanc i negre.

Les estacions de Carlet i Campament de Paterna, a causa de la seua singularitat com a Bé de Rellevància Local, han de ser objecte d’un projecte exclusiu de rehabilitació i restauració.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.