Compromís per Burjassot demana la construcció de pas soterrats de vianants a totes les estacions de metro

774

El grup Compromís per Burjassot ha presentat per registre d’entrada una moció per a millorar la seguretat i la qualitat dels passos a nivell al terme de Burjassot. Al text de la moció, elaborada amb l’assessorament d’experts en seguretat ferroviària, es demana “instar a FGV a la construcció d’un pas de vianants a diferent nivell (túnel) a totes les estacions de metro del terme i a dificultar mitjançant els elements necessaris, el creuament dels vianants per les vies”.

En el cas del tramvia, se sol·licita senyalització acústica i lluminària quan s’aproxime una unitat ferroviària a la parada. El grup fa un repàs a cadascuna de les diferents estacions i passos a nivell i proposa mesures concretes en cada espai conflictiu.

A més, la moció contempla mesures immediates, mentre es programa i executa la construcció d’aquestos túnels, com són les senyals acústiques i lluminàries i la obligatorietat de reduir la velocitat dels combois a la seua entrada a les estacions, de manera que es permeta la reacció del maquinista per a la frenada d’emergència.

Per al portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, “cadascuna de les parades de metro i tramvia existents a Burjassot suposen 12 punts de risc per als veïns i veïnes del nostre poble. Només cal buscar en la hemeroteca per comprovar com aquest risc és real. Des de 2003 s’han produït cinc accidents, tres d’ells mortals, i l’últim, el passat 27 de febrer”.

“Continuem apostant pel soterrament de les vies. Així ho hem fet sempre i ho seguirem fent, però calen mesures urgents i específiques mentre lluitem per aconseguir-lo”, ha declarat Altur.


 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.