Alzira reduïx la incidència del coronavirus després de tres setmanes de mesures restrictives

26

Com cada setmana hui ha tingut lloc la reunió amb Salut Pública en la qual s’han donat les dades actualitzades dels últims 7 dies. En el cas d’Alzira, hi han assistit l’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Sanitat, Gemma Alós, als qui s’ha comunicat que a 18 de novembre, hem passat de 470 a 381 casos per cada 100.000 habitants. A més, en els últims tres dies hi ha 24 positius, i en total tenim 174 casos actius.

“La valoració que fem d’estes dades és que les mesures que portem a terme des de fa tres setmanes han aconseguit millorar les xifres, encara que estem lluny de doblegar la corba. La passada setmana vam anunciar una pròrroga fins al dia 28, moment en el qual revisarem de nou les mesures. Continuarem fent tot el que està a la nostra mà i és de competència local per a aconseguir que la incidència es reduïsca”, ha manifestat l’alcalde.

Des del punt de vista educatiu, on preocupava l’evolució del virus, les xifres indiquen que s’ha ralentitzat el nivell de contagis. En general les dades dels diferents municipis tenen la mateixa tendència, lleugerament a la baixa. “La nostra responsabilitat com a ciutadans és ser exigents en el compliment de les mesures i poder estabilitzar-nos. Cal treballar de manera conjunta amb el Departament de Salut per a poder garantir la capacitat de resposta del sistema sanitari”, ha afegit l’alcalde.

Des de l’Ajuntament d’Alzira, mitjançant la Regidoria de Sanitat, s’han adquirit dos carpes que s’han instal·lat als centres de salut del nostre municipi.

Gemma Alós, regidora de Sanitat, recorda que “Des de l’inici de la pandèmia l’Ajuntament d’Alzira s’ha posat a la disposició del Departament de Salut de la Ribera per a ajudar en tot el que fora necessari. Estem en permanent contacte amb els responsables dels dos centres i la nostra prioritat és ajudar en la mesura de les nostres possibilitats, tot i no tindre competència directa en la seua gestió”.

Atenent les necessitats de la direcció dels centres de salut, la Regidoria de Sanitat ha fet esta adquisició: “Hem atés la petició dels centres per a intentar fer més fàcil el treball dels professionals d’atenció primària i també per a millorar la seguretat dels usuaris del centre de salut, ja que ara els pacients que siguen casos sospitosos no hauran d’entrar al centre per a fer-se la prova”.

 

Mesures vigents a Alzira

Recordem que l’Ajuntament d’Alzira, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, prorroga les mesures fins al 28 de novembre:

 • Tancar els parcs, jardins i zones de joc infantils en el nucli urbà i en les escoles.
 • Tancar al públic les dependències municipals. Només es podrà acudir amb cita prèvia.
 • Tancar les instal·lacions esportives municipals. Només es permet l’activitat federada a porta tancada.
 • Al cementeri municipal, cal intensificar el protocol COVID i fer una crida a la responsabilitat.
 • Suspendre els tallers de joventut i els d’arts plàstiques organitzats per l’Ajuntament a la Casa de la Cultura.
 • L’activitat acadèmica obligatòria (escoles i instituts) continua amb normalitat.
 • Ajornar activitats culturals, d’oci i joventut programades.
 • Es recomana no realitzar reunions d’associacions festives, lúdiques i culturals.
 • L’Ajuntament intensificarà el control policial per assegurar el compliment d’estes mesures, vigents fins al 28 de novembre. No respectar les mesures pot comportar sanció econòmica.

 

Altres mesures

 • Tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins al divendres 13 de novembre a les 12:00 h.
 • Es limita la circulació de persones entre les 00.00 i les 06:00 h.
 • Es limiten a un màxim de 6 persones les reunions sociofamiliars, excepte convivents.
 • No es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància de 2 metres.
 • Noves mesures aprovades el dia 7 de novembre fins a les 23.59 del 9 de desembre de 2020, relatives als aforaments en vetlatoris i soterrars, actes i celebracions, comerç, hostaleria i restauració, espais culturals i d’oci, establiments de joc, parcs infantils, activitats esportives i piscines.

Consulta totes les mesures vigents ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.