Torrent premiarà els millors curtmetratges en valencià del concurs organitzat per la falla Nicolau Andreu

583

Puçol. Cine. Viejo reproductor

L’Ajuntament de Torrent, en la seua aposta per promoure la llengua pròpia de la Comunitat i impulsar la seua utilització en tots els àmbits, ha convocat per primera vegada, a través de l’ Oficina de Promoció i Ús del Valencià, els Premis als Millors Curtmetratges en Valencià. Els premis complementen el Concurs de Curtmetratges que organitza la falla Nicolau Andreu, en el qual participen diferents comissions falleres de Torrent.

El jurat, compost per la regidora d’Educació i Dinamització Lingüísitica, Patricia Sáez, un membre de la falla Nicolau Andreu i la tècnica de l’Oficina de Promoció i Ús del valencià ha de determinar i premiar la correcció lingüística de les obres en valencià presentades al IV Concurs de Curtmetratges i al III Concurs de Curtmetratges Infantils. El termini per a presentar els curts acaba el 28 de setembre.

Per a triar les obres guanyadores es valorarà tant la correcció en l’ús oral de la llengua com en els crèdits del curt o qualsevol altre text que aparega en l’obra. El jurat seguirà els criteris de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, entitat responsable de determinar la normativa del valencià

L’Oficina de Promoció i Ús del València de l’ajuntament premiarà amb 200 euros el guanyador del IV Concurs de Curtmetratges i amb material educatiu en valencià al curt guanyador del III Concurs de Curtmetratges Infantils, a més dels palets acreditatius dels premis a les falles guanyadores.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.