Meliana tindrà a final d'any un nou pas inferior de la línia del metro per a vianants

19 lecturas

La Generalitat ha inclòs en els pressupostos del 2021 la construcció del pas inferior per a vianants, entre vies, en la línia 3 del metro al seu pas pel nucli urbà de Meliana. En concret, el pas s’ubicarà entres els carrers València i sor Isabel de Villena. La inversió prevista és de 520.000 euros.

Meliana futuro paso inferior víasLa solució contemplada finalment és similar a la que al seu dia va dissenyar l’arquitecte Antonio Escario per a l’estació de la plaça d’Espanya de la línia 1 del metro. A més de les escales, comptarà amb dos ascensors, una a cada banda. El pas inferior serà ample i recte.

L’alcalde de Meliana i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, ha explicat que “es tracta d’una actuació que vam estar treballant al llarg de la legislatura anterior. Després d’analitzar diverses propostes de solució tècnica ens vam inclinar per una sobre la qual es va redactar el projecte l’any passat. El pas següent serà la licitació de les obres per part de la Conselleria de Política Territorial. Obres Públiques i Mobilitat”.

Esta solució garanteix l’accessibilitat, guanya en integració, lluminositat i seguretat, genera una mena de patis de llums, evita les rampes que necessitarien una afecció urbana important i no genera espais amb poca visual que puguen generar inseguretat a les persones usuàries, segons Riera.

El màxim responsable municipal ha explicat que “es tracta d’una actuació important i molt necessària per a garantir la permeabilitat de la trama urbana entre les dos parts del nucli urbà separades per la via”.

Riera explica que “el pas, ubicat precisament en un dels aparcaments dissuasius habilitat, permetrà reforçar el canvi del model de mobilitat iniciat des de l’Ajuntament d’acord amb els objectius europeus”.

Així, segons l’alcalde, qualsevol persona que visite Meliana per a fer ús del comerç i la restauració locals tindrà una opció més amb facilitat d’aparcament i d’accés al centre. A més, també es facilita l’ús del metro, ja que aquesta zona d’aparcament quedarà en l’àmbit de l’estació de Meliana.

La previsió és que les obres es liciten al llarg dels pròxims mesos i les obres puguen començar cap a l’últim trimestre d’enguany, tal com s’ha previst.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí