La ceràmica i el patrimoni natural centren l'oferta turística que Manises mostra a Fitur

1658

Manises està enguany present a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) i el Departament de Turisme del Consistori s'ha desplaçat per a oferir i mostrar als visitants professionals i particulars, l'oferta de Manises com a destinació cultural i sostenible.

Les ofertes que es van a llançar des de Manises enllacen amb l'objectiu de l'Agència Valenciana del Turisme per a la Comunitat Valenciana, d'un autèntic Mediterrani (#MediterráenoEnVivo) en el qual viure experiències úniques en el temps d'oci.

Les experiències d'oci que es presenten són culturals, ofereixen la possibilitat de viure en primera persona la creació d'una obra ceràmica i conèixer els més de 700 anys de la tradició ceramista local, i sostenibles, doncs donen la possibilitat de conèixer l'entorn natural més pròxim: el Parc Natural del Turia i el cultiu per excel·lència de l'horta valenciana, la taronja.

Així, l'Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi ofereix un taller-escola per crear peces en un torn d'alfarero, pintar un socarrat o decorar un taulell. L'empresa Encisar-te, realitzarà una activitat practiva de modelatge o decoració en ceràmica combinada amb un recorregut per Manises mentre que Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez, dona la possibilitat de viure l'experiència de la ceràmica en una centenària fàbrica de Manises, en la qual es podrà conèixer el modelatge, esmaltat i decoració de la ceràmica, igual que realitzar una pràctica ceràmica de la mà d'artesans experimentats.

D'altra banda, l'empresa manisera València Adventure porta una ruta cicloturista que parteix del Parc de Capçalera a València i realitza un recorregut per les riveras del Parc Natural fins a la població de Manises, on es realitza una visita guiada als llocs d'interès i, per últim, oferida per l'empresa Horts del Turia, la possibilitat de visitar i recol·lectar taronges en un hort ecològic, i com a colofó degustar un suc recentment espremut de les taronges arreplegades per tu.

Des de l'Ajutament de Manises es continua treballant per posar en valor el recurs cultural per excel·lència, la ceràmica, i el recurs natural principal, el PN del Turia i la seua horta.

El dissabte 21 de gener es desplaçarà fins a Fitur un artesà que realitzarà una demostració en viu de terrisseria i convidarà al públic assistent a que proven com és sentir-se en la pell d'un artesà. Aquest artesà serà José Royo Alcaraz, ceramista recienmente guardonat amb el Premi Nacional de Ceràmica Terrisseria Tradicional 2016 atorgat per l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.