Els veïns de Picassent ja poden recollir gratuïtament el llibre de festes

0
140

Picassent-festes-portada_llibre

Els veïns i veïnes de Picassent poden recollir, gratuïtament, el llibre a l’Ajuntament de Picassent, a la Casa de Cultura, i a partir de l’1 de setembre, a l’Escola d’Adults.

El llibre de festes, segons fons municipals, és la publicació més antiga del poble. “Parlem de l’any 1943 quan per primera vegada va eixir a la llum el primer número del Llibre de Festes. Ara, 71 anys després, els picassentins i picassentines poden continuar tenint a les seues mans una visió de les Festes Majors del seu poble, les quals estan a un pas de començar”.

Este format, a diferència dels primers exemplars, compta amb un complet compendi d’articles que parlen sobre costums, fets històrics, actualitat, tradició, tot, envoltat en una temàtica local i elaborat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Picassent.

“En la línia dels últims anys, pensem que el Llibre de Festes s’ha convertit en una referència per a les persones del nostre municipi. Un punt més de trobada per conèixer i aprofundir en els nostres segells distintius” apunta el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela.

Precisament el llibre recull un text sobre els 20 anys de la Casa de Cultura, a més d’un article sobre la història del teatre a Picassent o el descobriment d’una cripta a l’església de Sant Cristòfor, d’entre altres temes que hi apareixen.

Per altra banda, la publicació recull els Premis Picassent, Cristòfor Aguado i Medina, uns premis d’Investigació, Literaris i de Fotografia que enguany han tingut una gran participació. “La difusió i el foment de la cultura forma part de la nostra obligació com a governants. Hem d’estar molt satisfets de mantindre i promoure  una publicació com el Llibre de Festes de Picassent, una referència documental ací i en tota la comarca”, assenyala l’alcaldessa, Conxa García.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.