Torrent lluita contra l’abandonament de les parcel•les rústiques amb la creació del Banc de Terres Agrícoles

645

El Consell Agrari Municipal de Torrent ha posat en marxa la iniciativa del Banc de Terres Agrícoles de Torrent per a aconseguir pal·liar l’abandonament de les parcel·les rústiques i donar solució a la problemàtica agroambiental derivada d’este abandonament de terres, com és l’erosió del sòl i la proliferació de plagues i rosegadors. Este abandonament comporta una gran degradació ambiental i paisatgística que fa que augmente el risc d’incendis.

Torrent. Roda de premsa

L’alcalde Jesús Ros ha destacat l’èxit d’esta iniciativa que “en la seua primera setmana de funcionament ja hi ha quatre persones que han solicitat este servei”. Ros ha afirmat que inclús dos ajuntaments valencians han demanat a Torrent més informació per posar en marxa en els seus pobles esta iniciativa.

Amb el Banc de Terres Agrícoles es pretén incentivar els propietaris de les parcel·les abandonades per a cultivar-les a través de terceres persones amb la finalitat de pal·liar estos problemes mediambientals. El Banc de Terres Agrícoles facilita el contacte entre les persones que disposen de parcel·les idònies per al cultiu i aquelles persones interessades en el cultiu de les terres. A més a més, la creació del Banc de Terres ajudarà a mantenir el paisatge agrari de la nostra ciutat.

Les bases reguladores estan a disposició de les persones interessades en el Consell Agrari Municipal de Torrent, al carrer de Fra Lluís Amigó, 42.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.