Compromís per Meliana proposa accions per al consum directe del producte agrícola de l’horta

1
274
El ecosistema de la huerta de l'Horta Nord es único en Europa.
El ecosistema de la huerta de l’Horta Nord es único en Europa.

Compromís per Meliana, dins de la seua campanya de participació ciutadana Més Compromís, Més Meliana, dedica el mes de maig a l’agricultura i l’horta. Meliana és un municipi amb més de 350 ha de sòl agrícola d’horta productiva, al voltant del 80% de la totalitat del terme municipal, i amb unes 100 persones que hui encara tenen l’activitat agrícola com a principal.

Com apunta el portaveu de Compromís, Josep Riera, “la realitat de Meliana obliga a tindre una política econòmica local per al sector agrícola que en tots estos anys de govern del Partit Popular no hem vist”.

“Ben al contrari, hem vist com la presència del sector en el principal aparador de la promoció agrícola, la fira agrícola i comercial FIMEL, ha quedat reduïda a nivells mínims. A més, la formació contínua als llauradors hui és inexistent i el paper del Consell Agrari s’ha reduït només a la resolució de conflictes”, lamenten des de Compromís.

Per al responsable valencianista, “calen actuacions concretes de foment de l’activitat agrícola, com ara l’aposta pel consum del producte de proximitat, de l’horta, amb una guia de punts de venda al municipi; o promovent el banc de terres impulsat pel Consorci Pactem Nord, que permeta l’accés dels joves a la professió; a més de donar a conéixer les noves iniciatives pel que fa a l’agricultura ecològica”.

Per a aprofundir en estes reflexions, Compromís per Meliana ha organitzat la xarrada El valor del producte agrícola de proximitat. De l’horta a casa, que tindrà lloc este dijous, a les 19.30 hores, a l’Ajuntament. Hi participaran Vanessa Campos, professora de la Universitat de València; Ximo Roig, de l’EkoRoca, una empresa del nucli de Roca dedicada als productes ecològics; i, de l’Ajuntament de Godella, Eva Sachis, regidora i presidenta del Consell Agrari, i Josep Pérez, tècnic mediambiental, que parlaran de la iniciativa d’aquell municipi que consisteix en un mercat de venda directa on tot els dissabtes, els productors ofereixen els seus productes directamen al consumidor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.