Compromís proposa l’adhesió de Meliana al Pacte dels Alcaldes europeu

1
154
compromís meliana
Portaveu de Compromís, Josep Riera.

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Meliana ha presentat una moció per al pròxim ple ordinari d’adhesió de l’Ajuntament de Meliana al Pacte dels Alcaldes que promou la Unió Europea per a l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables.

Com diu el portaveu de Compromís, Josep Riera, “l’adhesió a este pacte suposaria, entre altres, l’elaboració d’un pla d’acció d’eficiència energètica (PAES) al nostre municipi i l’accés a finançament europeu molt estructurat amb esta finalitat”.

“Això permetria donar continuïtat a les actuacions que l’Ajuntament ve realitzant des del 2002 en este àmbit dins d’un projecte més global i més eficaz”, explica Riera. En este sentit, l’Ajuntament de Meliana, amb el Govern del Bloc-Compromís, ja féu al 2002 una aposta decidida per la separació i el tractament de residus i els plans d’estalvi energètic, que els governs del Partit Popular han continuat.

A més, el responsable valencianista manifesta que “l’adhesió al Pacte dels Alcaldes també és una de les nostres aportacions importants dins del pla de participació pública per a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Meliana. Sobretot perquè el pla d’acció ha d’inclore propostes en l’àmbit de la mobilitat, l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables, aspectes relacionats molt directament amb el planejament urbanístic local”.

L’Ajuntament de Meliana ja disposa de personal tècnic administratiu adscrit a l’Oficina Tècnica d’Urbanisme per a constituir l’estructura administartiva necessària per a gestionar els compromisos que s’assolirien amb l’adhesió al pacte, conclou Riera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here