Torrent celebra el Cant de l'estoreta i la presentació del Granerer

887

La plaça de Sant Roc, de Torrent, va ser l’escenari, diumenge al matí, del Cant de l’Estoreta, un dels actes infantils fallers més esperats i en què, enguany, els xiquets de cinc comissions falleres interpretaren escenes tradicionals valencianes.

Cant de l'Estoreta de TorrentLa falla Avinguda va interpretar una escena protagonitzada per Guillem de Castro i altres literats valencians i la fundació de la coneguda com a Acadèmia dels Nocturns. Ramón y Cajal va fixar-se en la figura als pobles de les comares, les dones que antigament assistien als parts en les cases. Els xiquets i les xiquetes de la falla la Plaça van acostar al públic la vida de dos reines d’Aragó: una, ben coneguda per als torrentins, Germana de Foix; i l’altra, Maria de Luna, i van presentar les seues virtuts. Àngel de l’Alcàsser va recordar la producció a l’Horta de l’orxata, la beguda valenciana per excel·lència, així com un repàs a la vida del mestre Serrano. L’última posada en escena va ser la de Sant Roc-Gómez Ferrer, la comissió organitzadora, i que va recordar, precisament, la refundació de la falla l’any 1968.

El tradicional acte, que es va salvar de l’amenaça de pluja, va comptar amb la presència de l’alcalde Jesús Ros i el regidor de l’Àrea de Falles, José Antonio Castillejo, en companyia d’una àmplia representació de la corporació municipal.

Premis atorgats per la falla Sant Roc

Premi al xiquet típic

Tercer premi: falla la Plaça

Segon premi: falla Avinguda

Primer premi: falla Àngel de l’Alcàsser

Premi al conjunt

Tercer premi: falla Ramón y Cajal

Segon premi: falla Àngel de l’Alcàsser

Primer premi: falla Avinguda

Premi al cant

Tercer premi: falla Àngel de l’Àlcasser

Segon premi: falla Avinguda

Tercer premi: falla Ramón y Cajal

Premis de l’Ajuntament de Torrent

Premi xiquet típic: falla Àngel de l’Alcàsser

Premi al conjunt: falla Avinguda

Premi al cant: falla Ramón y Cajal

Presentació d’El Granerer

L’agenda fallera del cap de setmana va continuar la vesprada de diumenge. La sala d’actes de l’Ajuntament va acollir la presentació de la revista fallera oficial El Granerer, que inclou la programació, els esbossos dels monuments, els premis i la memòria gràfica de l’any anterior, així com articles dedicats a les comissions que enguany complixen 50 anys, a Arturo Boix i a Amparín Miquel, primera fallera major de Torrent. Com a novetat, enguany s’ha editat una edició de butxaca per a estendre i facilitar la difusió dels actes i la programació. 

Recompenses falleres

D’altra banda, la nit de divendres va tindre lloc, en la sala d’actes de l’Ajuntament, l’entrega de recompenses falleres. Més de mig centenar de fallers i falleres van rebre les insígnies que acrediten els anys de pertinença a la seua comissió. Les falleres majors de Torrent, María Jesús Rincón i Alexia Manzano, amb l’alcalde, Jesús Ros, van entregar els distintius. També hi va participar el regidor de l’Àrea de Falles, José Antonio Castillejo, que, a més a més, va rebre el seu bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants per la seua trajectòria com a membre de la falla Nicolau Andreu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.