Meliana disposa encara de més de 626.000 euros de romanent de tresoreria

967

El Govern municipal de Meliana ha realitzat diferents modificacions de crèdit per a incorporar 1,7 milions d’euros del romanent de tresoreria als pressupostos de l’Ajuntament del 2018 per a la compra de terrenys dotacionals educatius (1,3 milions d’euros), per a la rehabilitació del palauet de Nolla (210.000 euros), per a la compra d’un immoble per a l’àrea social (150.000 euros); i la resta per a projectes bàsicament d’eficiència energètica i de reducció de les emissions de CO2.

Com indica el portaveu de Compromís, Joan Orts, “aquests diners corresponen al romanent de tresoreria per a despesa general però, així i tot, l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) encara disposen d’un romanent de 626.453,52 euros”, segons dades de la Intervenció General.

Concretament, 175.087,31 euros del patrimoni municipal del sòl (PMS), per a invertir en compra de terrenys o promoció de vivenda pública; 366.883,30 euros corresponents al cànon de sanejament per a inversió en clavegueram; i 84.483,01 euros corresponents al romanent de l’IMC. Ara mateix, incideix el regidor, “eixos diners estan en els bancs i, a més, hi caldrà afegir la liquidació corresponent als pressupostos del 2018 en finalitzar l’any”.

El responsable valencianista assenyala: “Gràcies a la gestió urbanística, també hem augmentat el sòl patrimonial que, si és el cas, l’Ajuntament pot vendre per a destinar els diners a la finalitat que crea convenient”. Concretament, ara mateix es tracta de tres parcel·les amb un valor cadastral total de 134.000 euros. A més de l’immoble que s’adquirirà per a l’àrea social.

Al sòl i als béns patrimonials, cal afegir-hi l’important sòl dotacional de què ara disposa l’Ajuntament per a ampliar les infraestructures i els serveis que Meliana vaja necessitant, i que ara s’incrementen de manera important amb els terrenys educatius, del pàrquing de la platja o de la prolongació del carrer València.

Resposta a les acusacions del PP

Finalment, conclou Orts, “els comptes de l’Ajuntament estan molt sanejats, sense deute amb els bancs i amb un romanent i un patrimoni municipal importants”.

Orts ha volgut deixar així en evidència les manifestacions del Partit Popular en què acusa l’executiu d’haver gastat tot el romanent i d’hipotecar el futur de l’Ajuntament. Més bé, afig el regidor, “el que ha quedat en evidència és que no hi ha cap deriva en la gestió, com s’han inventat els populars, sinó que ara el Govern municipal inverteix en el present i en el futur de Meliana i que, de nou, el Partit Popular i el seu portaveu, Pedro Cuesta, han de recórrer a l’estratègia de la mentida per a intentar embrutar una gestió rigorosa i planificada”.

Des de compromís destaquen que totes aquestes actuacions s’estan portant endavant amb les finances sanejades i amb la pressió impositiva més baixa dels últims 10 anys, com es pot comprovar comparant els rebuts de l’IBI dels anys 2013 i 2014 amb els del 2018, un 23 % més baixos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.