Catarroja “garanteix l’assistència d’emergència” a qualsevol persona que ho necessite

640

L’Ajuntament de Catarroja ha assegurat hui que l’assistència a través dels  Serveis de Benestar Social a qualsevol persona que tinga una necessitat urgent està “garantida”. Vol eixir així al pas de les especulacions sobre les conseqüències del tancament del menjador social de l’Associació Ca La Mare que cada dia oferia dinar a centenars d’usuaris. El Govern municipal és clar: ningú es quedarà sense atenció ja que el departament està preparat per a proporcionar l’ajuda necessària de manera immediata.

Precisament, s’ha reforçat l’àrea de Serveis Socials amb l’ampliació del seu personal. Des del 2016, la plantilla quasi s’ha triplicat, passant de 8 a 22 persones de diversos perfils professionals. Amb açò, s’han aconseguit reduir els temps i les llistes d’espera i, al mateix temps, prestar un servici que atenga les necessitats particulars de cada cas.

Segons expliquen fonts municipals, estes millores han sigut possibles gràcies a l’augment del pressupost que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina al finançament dels Serveis Socials de Catarroja, que ha passat de 156.000 euros en 2015 a vora 435.000 euros per al 2018.

Este departament gestiona els serveis de Menjar a Casa, les beques per a menjadors escolars, el seguiment dels casos de desnonaments, les ajudes a la pobresa energètica i altres programes que s’usen de manera eficient per professionals qualificats, perquè cap persona es veja en una situació de desamparament i perquè les intervencions es realitzen de manera controlada i sota criteris d’igualtat i adequació a les circumstàncies de cada persona.

Intervenció administrativa

L’Ajuntament també recorda, davant les acusasions de “persecució política” d’esta organització que el precinte de les seues instal.lacions s’ha realitzat per motius  administratius a causa de nombroses deficiències en l’exercici de l’activitat que desenvolupen. “La prova és que altres col.lectius locals d’estes característiques estan treballant sense cap impediment, ja que compleixen amb la normativa”, expliquen.

Segons el Govern municipal, “es tracta d’evitar qualsevol classe d’incidència que puguera afectar a la salut i la seguretat de les persones”. El Consistori recorda a més que “esta organització no compta amb llicència d’activitat, declaració de responsabilitat ni pla d’emergències, ni tampoc garanteix el control i la traçabilitat dels aliments que proporciona. Així mateix, no té cap pla de tractament de residus, el que ha provocat reiterades queixes dels veïns de la zona davant l’acumulació de deixalles i l’ocupació de la via pública”.

L’última ocasió en què els tècnics municipals van notificar a este col.lectiu que no podia exercir l’activitat i que havia de presentar els documents necessaris fou el passat 14 de desembre, però no han obtingut cap resposta.

En este sentit, l’Ajuntament es mostra completament obert a facilitar la realització de la tramitació necessària perquè esta o qualsevol altra organització o col.lectiu puga regularitzar la seua activitat d’acord amb la normativa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.