Xirivella, Quart de Poblet, Paiporta, Picanya i Benetússer enceten un projecte per mancomunar la seua oferta cultural

2 lecturas

camins per l'hortaEls departaments de Cultura dels Ajuntaments de Xirivella, Benetússer, Paiporta, Picanya i Quart de Poblet treballen ja conjuntament per a mancomunar projectes culturals. L'objectiu és incrementar la difusió, aprofitar i estalviar recursos i augmentar l'atractiu de les activitats per a la ciutadania. La primera iniciativa conjunta ha sigut la creació d'una pàgina de Facebook que sota el nom Camins de l'Horta recull tota l'oferta cultural de les localitats.

Els tècnics municipals ja treballen en el disseny d'una sèrie de gires culturals i en la pròxima creació d'un circuit de música en valencià. A més a més, està en marxa el projecte de ruta ecoturística i cultural que travessarà els municipis participants.

La regidora de Cultura i Igualtat de l'Ajuntament de Xirivella, Amparo Carrascosa, explica que és un primer pas per a intercanviar experiències i ser més eficient en la gestió dels recursos culturals. “No es tracta d'un cercle tancat d'ajuntaments, sinó que volem convidar als municipis dels voltants a sumar-se a la iniciativa”, assegura Carrascosa.

Entre les funcions d'este equip de treball conjunt és incrementar la difusió dels referents culturals que ja hi ha en cada municipi, com ara la Mostra Internacional de Pallassos a Xirivella. Es tracta d'una idea ha que nascut dels tècnics i tècniques municipals i que ha rebut el suport de les regidories implicades de cada municipi.

La primera reunió de l'equip de treball conjunt ha sigut a Xirivella i la intenció és fer-les itinerants.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí