La Diputació de València desplegarà noves línes d'investigació comarcal a través de la Institució Alfons el Magnànim

670

rius investigació comarcal horta sudEl diputat provincial de Cultura Xavier Rius ha anuciat que la nova Institució Alfons el Magnànim (IAM) desplegarà noves línies comarcals de treball i investigació i serà el nexe d'unió amb els distints centres i instituts d'estudis locals i comarcals, després de reunir-se amb el representant del Centre d’Estudis Comarcals de l'Horta Sud, Alfred Ramos.

Rius ha dit que l'Ideco de l'Horta Sud és un dels centres pioners, dels més actius. “Les seues activitats, publicacions i congressos comarcals han servit de referent per a altres instituts d’investigació”, ha manifestat. Ramos ha convidat el diputat de Cultura a una pròxima visita a la seu del Centre d’Estudis Comarcals de l'Horta Sud, el castell d’Alaquàs, per a participar en una jornada d'activitats.

Un dels principals temes tractats en la reunió ha sigut l'articulació de noves ajudes per a l'edició d'estudis i publicacions de manera conjunta, en les quals la Institució Alfons el Magnànim serà el nexe d'unió entre les entitats locals i comarcals i la Diputació.

A més, tots dos han parlat també sobre la futura constitució de la Federació de Centres d’Estudis Comarcals, que haurà d’aglutinar tots aquests organismes i facilitar sinergies i noves línies de treball i investigació conjuntes.

Entre altres projectes, Rius ha recordat la intenció de l'Àrea de Cultura de donar suport, a través de la web de la nova IAM, a continguts digitalitzats dels distints centres d'estudi locals i comarcals per a posar-los a la disposició de la societat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.