Xirivella donarà una segona oportunitat a joves d’entre 16 i 21 anys que no estudien ni treballen

500

L'Ajuntament de Xirivella inicia el procés de selecció de joves per a la pròxima edició del programa Jove Oportunitat – JOOP, promogut des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i cofinançat juntament amb fons socials europeus.

El Servei de Joventut de l'Ajuntament de Xirivella s'ha adscrit enguany a la quarta convocatòria d'aquesta iniciativa, dirigida a joves d’entre 16 i 21 anys que no estudien ni treballen. Es tracta d'un programa de segona oportunitat amb accions de motivació, desenvolupament personal i social, orientació professional i preparació acadèmica. Té una duració de 4/5 mesos, estructurats en sessions de 4 hores diàries impartides al Centre Jove. La data d’inici serà el pròxim 17 de febrer.

“Garantir la igualtat d’oportunitats és un dels fets diferencials d’un govern municipal progressista. Els fracasos acadèmics o la falta d’espenta a l’hora de buscar feina no sempre són factors incorregibles; el programa JOOP permet un últim i valuós intent”, segons ha explicat l'alcalde de Xirivella Michel Montaner.

L’edició de l’any passat el programa JOOP es va tancar amb un 80% de reinsercions: d'un total d'11 joves, que van participar en el Taller de Motivació, 9 han reiniciat els estudis.

En el programa es combinarà el pla personal, l'adquisició de competències educatives i laborals, el coneixement amb visites de la realitat laboral i les possibilitats del sistema educatiu. El JOOP compta amb la figura d'un/a coach que acompanya l’alumnat durant tot el procés.

En el programa participa activament el professorat i el personal d’orientació dels centres municipals de Secundària, el departament de Serveis Socials i el Servei de Joventut. Les places són limitades i les inscripcions es poden formalitzar al Centre Jove fins al 14 de febrer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.