Xirivella aprova els pressupostos per al 2020 per import de 1'9 milions

507

El Ple de l’Ajuntament de Xirivella ha donat el vistiplau als pressupostos municipals per a l’any 2020 amb el suport dels dos socis de govern, PSOE i Podemos, i el vot extern de Compromís. La consignació total pressupostada ascendeix a 19.492.008,03 euros, la qual cosa suposa un 2,48% més que en l’exercici 2019.

ayuntamiento xirivellaPer partides, els pressupostos del 2020 comporten un increment del 13% d’inversió en infraestructures, un 19% en polítiques de Joventut i un 5% en Medi Ambient. Els comptes aprovats destinen 80.000 euros a la millora de vials i il·luminació en els polígons industrials, altres 200.000 a la implantació de tecnologia led en les lluminàries del nucli urbà i 60.000 euros en asfaltat de carrers.

Entre les previsions d’inversió per a l’actual exercici figura també l’obertura en cap de setmana del Centre Jove, la implantació del cinqué contenidor, la professionalització del servei de comunicació municipal, la reforma d’habitatge social i el projecte de construcció d’una nau en propietat per a la Brigada d’Obres.

Xirivella ha aconseguit rebaixar el període mitjà de pagament a proveïdors a 8 dies, la qual cosa ha permés aflorar 2,3 milions de romanent de tresoreria durant l’any passat. L’estabilitat pressupostària consolidada en l’últim informe trimestral ha llançat una capacitat de finançament superior als tres milions d’euros. La quantitat de deute amortitzat frega els 5,5 milions d’euros en els últims quatre anys.

Per l’alcalde Michel Montaner, “amb aquests comptes podrem materialitzar les polítiques de progrés i avanç social que Xirivella va recolzar majoritàriament en les urnes el mes de maig passat”.

Segons Águeda Ferrandis, regidora d’Hisenda, els pressupostos 2020 suposen “una renovada aposta per les polítiques socials, la seguretat, l’educació, l’oci i el medi ambient, conjugant les necessitats d’innovació amb el manteniment de les infraestructures ja existents”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.