Xàtiva programa una sèrie d'activitats i vídeos per a celebrar des de casa la festivitat del Corpus Christi

41

L'Ajuntament de Xàtiva, junt amb l'Associació del Corpus de la ciutat, ha preparat una programació vinculada a la festivitat que se celebra durant el mes de juny, i que aquest any no es podrà viure presencialment degut a la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Per aquest motiu, s'han preparat una sèrie de cites i vídeos que es mostraran de forma telemàtica, i que comencen aquesta setmana amb l'activitat «Dansem al Corpus». Des de hui dilluns i fins dissabte es publicaran a les plataformes digitals municipals les dansetes del Corpus, interpretades per la Colla la Socarrada i animant als veïns i veïnes de la ciutat a gravar-se a casa ballant-les i a enviar el vídeo al correu corpusxativa@gmail.com.

La propera setmana, del 8 al 14 de juny, es publicarà una recopilació de les decimetes dedicades a diferents elements de la processó del Corpus, i per al 9 de juny està prevista la publicació d'un vídeo sobre Records de la festivitat a Xàtiva.

El dijous 11 de juny (dia del Corpus Christi) es publicarà també en vídeo el Pregó del Corpus 2020, a càrrec de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Xàtiva Raquel Caballero, mentre que per al dia 14 de juny, data en la que s'hauria d'haver celebrat la processó, hi ha previstes dues cites. D'una banda, la missa solemne de la festivitat, amb posterior processó claustral, i d'altra l'activitat «Engalana el balcó», amb la que s'anima als veïns i veïnes a fotografiar-se al balcó, preparat per a l'ocasió, i a enviar les fotografies al correu corpusxativa@gmail.com.

«Aquest any la festivitat del Corpus no es podrà celebrar amb normalitat, i és per això que hem organitzat una programació cultural digital que té la intenció de continuar commemorant i celebrant aquesta festa tan arrelada a la nostra història i la nostra cultura», ha manifestat la regidora de Cultura, Raquel Caballero.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.