Voluntarios de Benimàmet y Meliana participan en ‘La gran bellotada ibérica’ sembrando 3.600 bellotas en Chulilla

868

L’Associació Cultural Cantarranes de Benimàmet, participant en la iniciativa ‘La gran bellotada ibèrica’, ha sembrat aquest dissabte, en la partida Pelma de Chulilla, 3.600 bellotes de les especies Quercus Ilex y Quercus Coccifera, amb la col·laboració del propi Ajuntament de Chulilla, que ha preparat prèviament la zona, netejant de brosses un gran espai per facilitar la plantació, aportant unes plantes de romaní que també han estat trasplantades i oferint un aperitiu als assistents.

Les cinquanta persones que han participat en l’experiència, vingudes de Benimámet, Chulilla i Meliana, han format tres grups per repartir les bellotes per tota zona i després han finalitzat la jornada amb un dinar de germanor.

Les llavors han segut facilitades pel banc de llavors de la Generalitat Valenciana i la recolecció propia d’algunes de les persones del grup.

#LaGranBellotadaIbérica és un gran repte col·lectiu que intenta afrontar l’actual crisi climàtica i frenar la desertificació donant suport a la recuperació dels nostres boscos. El 70 per cent de la península ibèrica es troba en clar risc de desertificació, per la qual cosa aquesta iniciativa intenta combatre eixa situació de risc amb la plantació d’arbres.

L’elecció de les bellotes no és casual. Són la llavor de roures, alzines, sureres i altres arbres ibèrics, i han sigut durant desenes de milers d’anys l’origen de molts dels nostres boscos. D’altra banda, la resistència i gran capacitat d’adaptació de les bellotes a les dures condicions mediterrànies les situen com la llavor perfecta per a afrontar aquest repte amb majors garanties d’èxit.

Un repte, aquest de ‘La gran bellotada ibèrica’, que va començar a l’octubre de 2019 i finalitza el pròxim 1 de març de 2020. Estem, per tant, en els últims estadis de la iniciativa i pròxims a conéixer l’abast que ha tingut en tota la península la crida d’acció a la ciutadania.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.