València inicia el procediment perquè el 010 siga gratuït

36

L'Ajuntament de València ha iniciat el procediment perquè el telèfon d'informació municipal 010 siga completament gratuït per als veïns de València. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha requerit a l'empresa que gestiona este número de tarifació especial perquè calcule el cost de les telefonades dels valencians i valencianes al llarg d'un any i el consistori puga compensar-lo directament sense que supose cap despesa per als usuaris.

Sanjuán ha explicat que el consistori no cobra res pel servici, però, en ser un número de tarifació especial, de moment sí que té un cost per als usuaris actualment. “El problema amb el qual ens hem trobat és que este telèfon és un número de tarifació especial, per això sempre donem una alternativa d'un número corrent al qual poden dirigir-se, que és exactament la mateixa centraleta i no té cap cost. Este tipus de número de tarifació especial estava pensat per a quan la gent tenia costum de pagar per cadascuna de les telefonades que feia. Ara, afortunadament, s'han aconseguit millors condicions de mercat i quasi tothom té una tarifa plana”, ha indicat el regidor d'Hisenda.

“El que estem fent ara a l'Ajuntament és requerir a l'empresa que porta el contracte del nostre 010 perquè ens informe quin és el cost que té al llarg d'un any este tipus de telefonada per a l'usuari. L'Ajuntament compensarà el cost i, si no ocorre res, a principi d'any aconseguirem que no es cobre res a cap ciutadà de València per usar el 010. No sembla molt natural que l'única telefonada que aparega en la factura dels valencians siga una d'informació municipal per la qual, a més, l'Ajuntament no té vocació de cobrar absolutament res”, ha destacat l'edil.

El 010 és el telèfon d'informació municipal de l'Ajuntament de València al qual poden dirigir-se els seus ciutadans per a fer alguna consulta o per a concertar algun servici. Alguns de les demandes més usuals són la retirada d'estris del carrer o les consultes del Padró.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.