L’Ajuntament de València inicia els treballs per conéixer l’estat de l’antiga seu d’Hisenda

40

En els pròxims dies començaran els treballs per conéixer l’estat de l’edifici de l’antiga seu d’Hisenda, al carrer de Guillem de Castro, 4. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha anunciat la contractació de l’estudi patològic de l’edifici per determinar l’abast del cost econòmic previ a la intervenció en ell.

Com és conegut, l’Ajuntament de València va iniciar a principis d’any les negociacions amb el Ministeri per estudiar la compra d’este edifici, que porta tancat des de 2016, i que el Ministeri pretenia que fora requalificat per a poder vendre’l a alguna cadena hotelera, un pla que va decaure després que el Pla Especial de Ciutat Vella fixara que eixe immoble hauria de continuar acollint instal·lacions públiques.

“Des del servici d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics hem treballat amb tots els antecedents i estudis previs que hi havia sobre l’edifici i hem estimat convenient realitzar un estudi patològic que determine quin és l’estat real de l’estructura de l’edifici per poder quantificar quin seria l’abast de la seua rehabilitació, quin seria el cost econòmic i poder així prendre la millor decisió respecte de la seua adquisició”, ha explicat Notario.

L'edifici consta de soterrani, planta baixa més tres altures i dos entresolats i la superfície construïda és de 10.719,28 metres quadrats. L’estudi que determinarà el seu estat constarà de diverses tasques, com ara l’extracció de provetes testimoni en pilars i bigues i de micro-testimonis en forjats, la determinació de la velocitat de propagació de les ones ultrasòniques en pilars i bigues, l’estimació del límit elàstic en elements d'acer laminat mitjançant duròmetre d'impacte, la determinació d’aluminosis en forjats unidireccionals, l’anàlisi de forjat de coberta, la realització de fregues i tastos per a determinació de seccions resistents, la determinació mitjançant radar PS1000 de HILTI d'armat de bigues, pilars i forjats, l’estudi de compliment de resistència al foc, el compliment de capacitat portant del forjat, l’alçament dels plans en autocad, les propostes d'intervenció i la valoració econòmica de les actuacions. En total costarà 10.912,87 euros, IVA inclòs, i s’estima que caldrà un mes per tindre’l acabat.

Per part seua, el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que “l'Ajuntament està realitzant els estudis econòmics per a adquirir l'edifici d'Hisenda del carrer Guillem de Castro. L'objectiu és recuperar este edifici emblemàtic per als valencians i valencianes com a servici públic” i ha destacat també que esta operació servirà per a “evitar que es degrade”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.