Valencia acull una trobada de la Xarxa de la construcció amb palla

551

Entre els dies 25 i 28 d'octubre, tindrà lloc al  de València la cinquena edició de la Trobada de la Xarxa de Construcció amb Palla. Durant estos dies, professionals i experts nacionals i internacionals divulgaran, mitjançant conferències, entrevistes, taules de debat i tallers participatius, el potencial de la palla com a material de construcció sostenible i altament eficient. Esta cita comptarà amb la participació del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València, projecte de defensa del territori impulsat per Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida.

En els últims anys, la palla està guanyant pes com a material idoni per al seu ús en l'edificació. I no solament en habitatges unifamiliars, sinó també per a la construcció d'edificis de gran altura, públics i privats, que ja podem vore en nombroses ciutats del centre i nord d'Europa. Sense anar més lluny, a Suïssa o a França podem trobar grans edificis d'empreses, col·legis o estacions de bombers.

La cinquena edició de la Trobada de la Xarxa de Construcció amb Palla, que se celebrarà a València del 25 al 28 d’octubre, tractarà d'aportar una visió global sobre este sector i, a més a més, aprofundir en els últims avanços tècnics entorn dels nombrosos sistemes constructius que s'han desenvolupat per a l’ús de la palla com material apte per a l'edificació. Temes de gran abast, com la viabilitat legal de la construcció amb palla, la innovació quant a tècniques i sistemes constructius del material i la importància de la professionalització de la construcció amb palla, seran analitzats per professionals i experts nacionals i internacionals.

La trobada, que compta amb el suport de l’Ajuntament de València, suposa també una aposta per la construcció amb palla com a alternativa per a mitigar problemes socials i mediambientals. Per eixample, la pobresa energètica o la contaminació derivada de la crema de la palla de l'arròs. Per això, el dijous 25 d’octubre, este esdeveniment inclou en el seu programa una visita a edificis construïts amb palla al voltant de la capital del Túria i també al Parc Natural de l’Albufera per a vore, sobre el terreny, el procés d’empacat de bales del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València.

Este projecte en defensa del territori, que des de 2014 impulsem Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida, també serà un dels grans protagonistes de la jornada de cloenda de la trobada. El diumenge 28 d’octubre, el Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera organitzarà una taula redona sobre els aprofitaments de la palla de l’arròs. I, a més a més, exposarà els diferents projectes que van desenvolupar els usuaris del banc amb les més de 37.000 bales distribuïdes la temprada passada.

Des d’AE-Agró esperen que este esdeveniment siga un punt d’inflexió per a la construcció amb palla, especialment d’arròs. I que les administracions valencianes siguen valentes i impulsen i incentiven l’obra pública amb este material. El repte de convertir un polèmic rebuig agrícola, com és la palla de l’arròs de l’Albufera, en un recurs per a construir edificacions respectuoses amb la natura i accessibles a la ciutadania mereix valentia política.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.