Una autora gaditana i una altra lleidatana guanyen els Carolina Planells contra la violència de gènere de narrativa curta

415

La sala de conferències de L’Auditori municipal de Paiporta acull aquest divendres a les 19.00 hores l’entrega dels XI premis Carolina Planells contra la violència de gènere de narrativa curta. L’acte de reconeixement a les persones guardonades comptarà amb l’actuació final del grup mallorquí Donallop.

El premi Carolina Planells ret homenatge des de fa 11 anys a una paiportina assassinada en un crim masclista. Des d’aleshores, cada any, desenes de persones de tota Espanya i també de l’exterior participen en un certamen que té també secció juvenil i que, des de fa dos anys, també prèmia obres escrites en valencià.

Enguany, s’han emportat els premis, en categoria d’adults, la gaditana Nélida amb ‘Al menos un mes’, i la lleidatana Etna Miró, en juvenils, amb ‘El bany’. El millor treball presentat per concursants empadronats o empadronades a Paiporta ha anat a parar a Frederic Tarazona i Doménech, amb el seu text ‘No constaban denuncias previas’. En la categoria juvenil, aquest premi per a empadronats o empadronades a Paiporta s’ha declarat desert.

D’altra banda, l’accèssit a la millor obra presentada en valencià, i que no ha resultat guanyadora en cap de les altres categories a l’obra que porta per títol ‘La corda’, d’Ana María Valero Sanchis, de Paiporta.

Tal com succeeix cada any, l’Ajuntament publicarà totes les obres guardonades en un llibre, així com altres destacades, les finalistes: ‘La reja violeta’, de Susana Gisbert Grifo, de València; ‘Lo que aprendí contigo’, de Mario Caballero León, de Picanya; i ‘El marido de la costurera’, de José Quesada Moreno, de Sevilla. Com a finalistes en la categoria juvenil es publicaran ‘Una cena entre amigos’, d’Alma Irene Martínez Barroso, de València, i ‘Cultivem feminisme, recollim igualtat’, de Lucía Penalba de los Santos, de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.