"Tristesa i impotència" en la Pobla de Farnals després de la denegació de la bandera Blava a les seues platjes

1036

La noticia que l’Associació de l’Educació Ambiental i el Consumidor (ADEAC) ha denegat la concessió de la Bandera Blava a la platja Nord de la Pobla de Farnals per a la campanya 202 ha sigut rebuda per l'ajuntament "amb tristesa i impotència".

playa la pobla de farnalsEl motiu de denegació, segons ha explicat el president d'ADEAC en una carta adreçada a l’alcalde de la localitat, ha estat “l'incompliment de la Llei de Costes, mitjançant una séquia que ocupa el DPMT sense títol concessional. A través d'aquesta séquia, es produeixen abocaments d'aigües residuals, sense autorització, que van afectar en la temporada 2019 a l'ús públic a la platja Nord pertanyent a aquest municipi, i amb efectes perjudicials en el medi ambient”.

L'alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha explicat que “patim injustament una situació estructural de la comarca, perquè eixa séquia recull les aigües fecals d’altres municipis”.

En este sentit l’alcalde ha recordat que este mateix matí “s’ha aprovat una memòria justificativa i s’ha sol·licitat una subvenció de 72.579 euros a la Direcció General d’Aigües per a executar un projecte de reducció d’impacte mediambiental pels abocaments d’aigües residuals al medi receptor de la Pobla de Farnals”.

Palanca també ha denunciat que la Pobla de Farnals no està sent tractada “amb la mateixa vara de medir que altres municipis que l’any passat també patiren l’abocament d’aigües residuals i als quals se’ls ha mantingut la Bandera Blava”.

L’alcalde ha manifestat el seu descontent perquè la platja Pobla Marina també optava al guardó "i no ha sigut tinguda en compte. Hem fet moltes inversions per mantindre la costa del poble en el millor estat possible i perdre este reconeixement és un colp molt dur per al municipi”.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, també ha lamentat la decisió de l’ADEAC i ha animat a la població a competir per la resta de certificacions de qualitat que la Pobla de Farnals confia en tornar a obtindre enguany.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.