Un tractament innovador pretén acabar amb l’excés de canyes en el barranc de Picassent

620

A petició de l’Ajuntament de Picassent, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer està realitzant un esbrossi mecanitzat per retirar l’Arundo Donax (canya) amb el posterior recobriment mitjançant malla geotèxtil. Un innovador tractament que pretén acaba amb l’excés de canyes en el barranc del municipi.

Després d’anys de lluita, l’Ajuntament ha aconseguit que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer porte a terme els treballs de neteja en el barranc de Picassent mitjançant màquines retroexcavadores i un robot de desbrossament. A canvi, l’Ajuntament s’ha compromès al manteniment del mateix durant 2 anys a través d’uns treballs que han d’assegurar la permanència de la malla geotèxtil en condicions òptimes i la retirada dels brots de canya que puguen sorgir.

La regidora de l’àrea de Medi ambient, Lola Albert, ha manifestat: “L’objectiu de l’Ajuntament segueix sent la restauració mediambiental del barranc per a ús i esplai de la ciutadania, però fins a arribar ací considere que este tractament inicial i el seu posterior manteniment és molt important ja que, sens dubte, va a aportar molt de benestar, sobretot a la població que més a prop viu del barranc”. A més, ha afegit: “Estes actuacions evitaran, sens dubte, la presència de mosquits i altres insectes i també fortes avingudes d’aigua en cas de pluges intenses i possibles incendis”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.