STEPV critica la retallada d’unitats en centres d’infantil i primària de Burjassot, Paterna, Alaquàs, Moncada i Picassent

1102

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV) ha denunciat que està rebent informació de diversos centres d’infantil i primària que acaben de rebre la comunicació de Conselleria que suprimiran unitats per al curs que ve. Aquest fet implicarà la pèrdua de, almenys, dos mestres per centre.

Per la informació que té el Sindicat es tracta de centres que, per aplicació del programa plurilingüe perdran una unitat el curs que ve. Tanmateix, la notícia arriba amb el curs acabat i amb la programació i organització del curs que ve en marxa. A més, dilluns 2 de juliol comencen els actes d’adjudicació del personal suprimit i desplaçat i el professorat d’aquests centres hi està afectat.

Aquestes retallades afecten centres de localitats com Burjassot, Paterna, Alaquàs, Moncada i Picassent.

D’altra banda, el sindicat assegura que la Conselleria es va comprometre a evitar els desplaçaments o supressions de professorat quan la retallada d’unitats es produira per l’aplicació del programa plurilingüe, fet que en aquests centres no s’ha dut a terme aquest compromís.

Per la informació que ha arribat es tracta de centres de la província de València. De moment, sembla que a Alacant i Castelló no s’han comunicat supressions d’última hora. El sindicat està recollint informació per a demanar explicacions a la Conselleria d’Educació i que revertisca aquesta decisió immediatament.

A més, ha demanat als centres educatius que tinguen aquesta comunicació que ens ho facen saber de forma immediata per a exigir a la Conselleria d’Educació que mantinga les unitats en aquests centres i no desplace o suprimisca el professorat, tal i com es va comprometre.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.