Els veïns de Silla decidiran al mes de juny la continuïtat de la pràctica del Tir i arrossegament al municipi

893

L’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació, ja ha convocat la que serà la tercera enquesta popular que es celebra al municipi. En aquesta ocasió, els veïns opinaran, entre d’altres qüestions, sobre la continuïtat de la pràctica del Tir i arrossegament amb cavalls al municipi.

Esta qüestió s’ha inclòs a la enquesta a petició popular, opció que recull el reglament de participació i que demana com a mínim un centenar de signatures per tal de qualsevol tema es puga sometre a la opinió dels veïns de la localitat. Així, juntament amb les fulles que s’han d’omplir per a participar a l’enquesta, s’inclou una síntesi dels argument a favor i en contra d’aquesta pràctica que es van exposar al debat al respecte celebrat a l’Ajuntament.

D’una banda, els defensor asseguren que els propietaris dels cavalls els proporcionen alimentació i atencions sanitàries garantint el seu benestar durant tot l’any i, a més, a Silla no es permet l’ús de vares durant la celebració del Tir i arrossegament. Així, es sanciona als participants que colpegen als animals.

Tot i així, per als animalistes, una “societat moderna ha d’acabar amb tota pràctica que empre l’explotació, el maltractament i el sobreesforç dels animals per a la diversió humana” pel que demanen als veïns que participen a l’enquesta i voten ‘no’ a la celebració del Tir i arrossegament.

A més, l’enquesta inclou preguntes per determinar les preferències de la ciutadania davant el destí de la subvenció de 5.000 euros reservada per a projectes presentats a l’IMPULSA Silla o propostes de millora per al poble, per a les festes populars i per a l’ús del nou centre multifuncional Carmen Valero inaugurat el passat 11 de maig. També s’inclou un espai per a que els veïns expliquen què qüestions voldrien que es preguntaren a la pròxima enquesta popular.

El febrer del 2016, es va fer la I Enquesta Popular de la història de Silla on es va decidir l’ús dels centres cívics inacabats del parc de l’Estació i del parc de l’Alteró, i sobre els espectacles taurins al poble. Va ser tot un èxit amb una participació de vora 4.200 persones.
El febrer de 2017, va tindre lloc la II Enquesta Popular, on la ciutadania va poder decidir sobre diferents temàtiques relacionades amb la solidaritat amb els refugiats siris, l’ús concret del centre cívic del parc de l’Estació o la freqüència del canvi de banda del carrer on s’aparquen els cotxes.

Del 2 al 9 de juny

Serà possible participar a l’enquesta tant per internet com de forma presencial, tot i això, qui ho faça d’una forma, ja no podrà fer-ho de l’altra. Es podrà participar per Internet des de les 00.01 h del dissabte 2 de juny fins a les 23.59 h del dissabte 9 de juny en la pàgina web https://sillaparticipa.com.

També es podrà participar de manera presencial el dimarts 5 i el dimecres 6 de juny de 9 h a 20 h en diversos punts de participació arreu del poble ubicats a l’Ajuntament, el Molí de Magalló, el centre de dia de Sant Roc i el conservatori de Reis Catòlics.

Com l’any passat, s’utilitzarà el sistema de recompte Schulze per a les preguntes amb més de dos opcions, ja que és un sistema de vot preferencial que compleix amb el criteri de Condorcet, fet que permet identificar l’opció que, comparada amb qualsevol de les altres, és preferida per la majoria absoluta dels votants. Es recomana ordenar totes les preferències en les preguntes amb diverses opcions, perquè d’eixa forma la capacitat d’influència del votant és major.

Els resultats es faran públics a partir del 9 de juny juntament amb la matriu de vots i el full d’Excel amb la programació per a fer el recompte de forma que tothom puga reproduir el càlcul dels resultats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.