Silla forma el seu personal en matèria de modernització administrativa i transparència

536

L’Ajuntament de Silla ha decidit formar el seu personal en matèria de modernització administrativa i transparència, no sols amb la intenció de millorar en transparència, sinó també per millorar la qualitat dels serveis a la ciutadania i introduir-se en el nou entorn d’Administració electrònica.

formacio-transparencia-silla La Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació que dirigeix el regidor Salvador Mestre, promou aquesta acció formativa dirigida al personal de les diferents àrees municipals per tal que amplien i aprofundisquen en els seus coneixements sobre la legislació vigent que obliga a les administracions en termes de transparència, accés a la informació pública i bon govern i també en termes de procediment administratiu comú i administracions públiques.

El personal de l’Ajuntament rebrà formació sobre diversos temes com: informació institucional, organitzativa i de planificació; informació de rellevància jurídica; informació econòmica, pressupostària i estadística. Està previst que el pla formatiu finalitze al final de desembre.

El regidor de Transparència, Comunitat i Participació de l’Ajuntament de Silla manifesta: “aquest equip de Govern està fent un gran esforç organitzatiu i econòmic per a la modernització de l’Administració local. És un procés molt necessari que comporta nombrosos avantatges per als nostres veïns, ja que tindran uns serveis més eficients, ràpids i accessibles, gràcies a un ajuntament que reutilitze serveis i aplicacions per reduir costos, temps d’implantació i manteniment i una Administració local amb la qual es podrà interactuar electrònicament. Si seguim millorant els serveis que es presten des de l’Ajuntament, millorarem, no sols en transparència, sinó en eficàcia i qualitat dels serveis a la ciutadania”. formacio-transparencia-silla-2

La formació se centra també en la metodologia de la simplificació administrativa pel que fa als circuits documentals i processos interns i els avantatges de la implantació d’un sistema de gestió documental dins d’un entorn d’administració electrònica.

L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar el personal empleat sobre aquests aspectes i en el concepte de qualitat, a més de generar confiança a la ciutadania donant-li la garantia que els serveis s’ajustaran a les seues necessitats i expectatives amb nivells acceptables d’eficàcia i eficiència.

Aquesta formació té per objecte ampliar i reforçar la transparència de l’activitat pública, reconèixer i garantir el dret d’accés a la informació relativa a aquella activitat i establir les obligacions de bon govern que han de complir els responsables públics.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.