Rafelbunyol organitza certàmens literaris per a fomentar la lectura en veu alta

0
286

Aquesta vesprada donarà començament el primer dels dos certàmens literaris organitzats per les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Rafelbunyol amb la col·laboració de Viva Veu i la participació del CEIP Verge del Miracle i de l’IES de Rafelbunyol amb l’objectiu de fomentar la lectura i especialment la lectura en veu alta.

Llegir en veu alta millora, entre altres capacitats, l’entonació, el ritme i la fonètica, i afavoreix la comprensió lectora i l’ampliació de lèxic i vocabulari. L’Ajuntament, amb aquesta iniciativa, proposta per FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura i de FEETS Gestió de Projectes al voltant del fet de llegir en veu alta, a més de comptar amb la col·laboració de la Generalitat, dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2016-2020, pretén incentivar la lectura, potenciar l’afany de superació i l’autoexigència dels lectors i lectores.

La primera cita que tindrà lloc en l’Auditori de Rafelbunyol a les 18 hores, és per a l’alumnat de l’IES. 14 representants de 1r i 2n d’ESO llegiran, triats per sorteig, un dels 14 fragments de Quién vigila tus sueños, de Julio César Romano Blázquez , que han treballat prèviament en l’aula. Un certamen conduït i presentat per Josep Enric Grau.

Demà, a les 12 hores també en l’Auditori Rafelbunyol, els tocarà el torn als alumnes del Col·legi Públic Verge del Miracle. En aquest segon certamen conduït per Carles Cano participaran 24 alumnes, separats en dues categories: 12 representants de 3r i 4t de Primària que llegiran fragments de Àngels de nata de Maria Josep Escrivà, i 12 representants de 5é i 6é amb la lectura de Guardians del gel, de Pep Castellà.

Tots dos certàmens locals constitueixen la primera fase per a participar en el Certamen Autonòmic, en el qual dos representants de cada categoria representaran a Rafelbunyol amb la resta de representants de totes les poblacions en el Certamen Final de la Comunitat Valenciana que se celebrarà a la fi del mes de maig.

La selecció dels dos representants, guanyadors de cada categoria dels certàmens locals, serà duta a terme pel jurat compost per un membre de FULL, un representant de l’Ajuntament, un de Viva Veu i un quart membre que serà el públic assistent, qui també podrà votar pel representant que més li agrade. L’entrada per a tots dos certàmens és lliure i gratuïta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here