Rafelbunyol consensua els noms de sis carrers dedicats a dones rellevants

563

Els quatre partits amb representació a l'Ajuntament de Rafelbunyol, PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos, hi han elaborat una proposta consensuada de sis dones a les quals dedicar un carrer i potenciar la presència de les dones en el llistat de carrers del municipi, en el que la seua presència és de només el 10%.

Infografía amb les sis dones rellevants/ Ajuntament de Rafelbunyol

Amb aquesta proposta, Manuela Solis Claràs (ginecòloga i investigadora) Concha Piquer López (cantant i pintora), Maria Moliner Ruiz (bibliotecària i lexicògrafa), Margarita Salas Falgueras, (científica i bioquímica) i Concepció Aleixandre Ballester (ginecòloga i inventora) tindran un carrer en un barri en el qual ja hi ha un carrer dedicat a Clara Campoamor.

En anteriors plenaris, a partir de la necessitat de redenominar l'avinguda Rambleta des del carrer Cervantes, ara ja anomenada avinguda de la Serra Calderona, es va acordar que els carrers del sector I s'anomenarien amb noms de dones amb una trajectòria reconeixible per la població, a més d'anar augmentant la quantitat de carrers dedicats a les dones.

"Aquesta iniciativa servirà per a reconstruir la genealogia de dones pioneres en les arts, les lletres i la ciència que no tenen el reconeixement que es mereixen per la seua aportació a la societat" declara Alicia Piquer, regidora d'Igualtat, qui a més incideix en "la importància del treball conjunt de les regidores Inmaculada Barrachina, Carolina Sánchez i Asunción García per haver consensuat una proposta que suposa el reconeixement col·lectiu de totes i tots nosaltres i per extensió de la població".

Per la seua part, Fran López, alcalde de Rafelbunyol, va manifestar la seua satisfacció per "contribuir a pal·liar aquest dèficit de representació i a més fer-ho amb un positiu acord de consens per a tindre 6 carrers més dedicats a dones que abans no teníem. Crec que arribar a acords per unanimitat és motiu de celebració perquè, encara que la democràcia i la política és l'art d'arribar a acords, hui fem millor la democràcia del nostre poble".

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.