PSPV i Bloc acorden un pressupost amb 6 milions d’inversions que inclou una partida per combatre l’exclusió social

0
1 lecturas

Després de quatre intenses reunions de treball, les delegacions del PSPV i el Bloc de Burjassot aprovaren ahir l'esborrany dels pressuspostos municipals per a l'any 2009. El pressupost total serà de 47.471.333 euros i el d'inversions de 6.096.764. A més, es disminuirà la partida destinada a l'Institut Municipal de Cultura i Joventut, en concret del pressuspost del festival 10dB, en 150.000 euros, que aniran a parar a una partida nova d’“ajudes a col•lectius sensibles en risc d'exclusió”.
En paraules del representant del PSPV, José Ruiz: “És una forma de proporcionar ajudes directes als grups que més estan patint la crisi econòmica i de poder reaccionar davant de casos alarmants d'exclusió social, una circumstància que per desgràcia és una amenaça real per a grups cada vegada més nombrosos”.

Malgrat el caràcter predominantment social dels pressupostos, també hi ha importants projectes d'inversió, fruit de l'acord de les dues formacions, com ara la creació d'un Pla integral dinstal•lació d'energies renovables en les instal•lacions muncipals i la posada en marxa de l'Oficina de sostenibilitat local.

“Això ens permetrà -explica el portaveu del Bloc, Jordi Sebastià- estalviar energia i dirigir la gestió muncipal cap a la sostenibilitat, una direcció que és també prioritària en temps de crisi econòmica”.

Cal destacar que algunes de les inversions previstes en l'acord signat entre PSPV i Bloc l'any passat es duran endavant amb el Fons Especial destinat des del govern central, com ara l'adequació d'una escoleta pública, el pla de contenidors soterrats o la instal•lació d'una coberta acústica en l'auditori municipal.

“El fons -destaca Sebastià- ens ha permès donar un impuls important per a construir infrastructures necessàries per al municipi i generarà també llocs de treball que poden pal•liar temporalment el problema del creixement de la taxa d'autr al municipi, esperem també que el fons que tant ha anunciat el president de la Generaltiat Francesc Camps es faça realitat”.

De fet, tant el PSPV com el Bloc ja han parlat de possibles obres que podien dur-se endavant amb aquest fons però no pode avançar res “perquè de moment no hi ha cap realitat concreta, així que esperarem que el President faça realitat les seues promeses i que no es queden en paraules buides”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí