El projecte per al nou pas inferior entre andanes de l'estació de Paiporta es redactarà en els pròxims mesos

0
4 lecturas

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) projecta la construcció d'un pas a diferent nivell entre andanes dins de l'estació de metro de Paiporta. Tot i que encara està per determinar quin tipus de pas serà, tot indica que es tractará d'un pas inferior per als vianants.Així s'ha donat a conèixer en la reunió que han mantingut aquest divendres l'alcaldessa de la localitat, Isabel Martín, el secretari autonòmic d'Infraestructures, Josep Vicent Boira, i el gerent d'FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán. També han assistit el primer tinent d'alcaldia i regidor d'Ocupació i Comerç, Vicent Ciscar, i el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val.

El nou pas interior entre andanes se situarà, probablement, prop de l'aparcament de vehicles annex a l'estació, i el projecte es redactarà en els pròxims mesos. Comptarà amb totes les condicions d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i, en funció dels estudis tècnics, es decidirà el tipus de pas que serà, encara que tot apunta a que serà inferior. L'Ajuntament de Paiporta confia en que els terminis permeten que aquest projecte compte amb dotació pressupostària per a poder executar-se el pròxim any.

“Hem d'agrair a la conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori la seua sensibilitat cap a les necessitats de Paiporta, ja que el ferrocarril és la principal via de connexió amb la capital i l'àrea metropolitana per a milers de paiportins i paiportines”, ha afirmat l'alcaldessa, Isabel Martín, a l'eixida de la reunió. “Valorem l'esforç que s'està fent tot i la manca de finançament del govern central que patim, especialment en el capítol d'inversions en transport metropolità de l'àrea de València”, ha afegit.

“Quan acabe aquesta actuació i el tancament de l'estació, s'hauran solventat definitivament els problemes de seguretat que presentava l'estació de Paiporta, i això ens fa estar satisfets després de molts mesos de treball conjunt amb FGV i la conselleria, que finalment han fructificat en una solució anhelada durant dècades per la ciutadania de Paiporta”, ha conclòs Martín.

El secretari autonòmic d'Infraestructures, Josep Vicent Boira, ha explicat que amb aquest pas a diferent nivell “la finalitat és la de millorar la seguretat dels usuaris de la xarxa” i “eliminar qualsevol risc per als viatgers, que d'aquesta manera no hauran d'atravessar les vies per al canvi d'andana, com succeeix ara”.

Amb aquesta solució, ha explicat el secretari autonòmic, “es compliran totes les exigències en matèria d'accessibilitat, al mateix temps que s'atén amb una reivindicació dels veïns i dels usuaris de Metrovalencia, que exigien una solució alternativa a l'encreuament de les vies del tren per a canviar d'andana”.

L'empresa pública considera aquesta actuació com de "molt alta prioritat", tal com arreplega l''Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia'. Aquest estudi es fonamenta en una sèrie d'indicadors que permeten planificar les actuacions a portar cap en els pròxims exercicis, d'una manera objectiva i contrastada.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum elevat de viatgers -en 2017 va registrar més d'un milió d'usuaris-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

Pas limitat a viatgers

A més de la construcció d'un pas totalment segur entre andanes, FGV ja ha adjudicat les obres de tancament de l'estació, actuació pressupostada en 234.513,28 euros, amb un termini previst d'execució de sis mesos i que comporta el tancament de l'accés a l'estació. D'aquesta manera, el pas quedarà limitat exclusivament als viatgers del metro, cosa que reduirà el risc de qualsevol tipus d'incidència al restringir-se de manera notable el pas de persones.

Aquesta actuació contempla la instal·lació d'un control d'accessos (quatre en l'edifici i dos més en l'accés a l'andana contrària –sentit Picanya-, amb la característica que seran portons giratoris antivandàlics), així com interfons (dos més per a complementar el ja existent) i càmeres de vídeo (una per a reforçar l'actual dispositiu instal·lat en l'edifici i dos més en els nous portons giratoris), cosa que també redundarà en la disminució del frau.

A més, es condicionarà una marquesina en el costat de Picanya i es barrarà l'accés, envoltant l'edifici principal i l'andana contrària, amb la seua prolongació fins al pas inferior, pel qual es desplaçaran els transeünts a partir d'ara. El citat pas inferior permetrà franquejar la línia ferroviària sota les vies i facilitarà la via d'accés, tant al cementeri de la localitat, com a un ecoparc de reciclatge.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí