PP, Compromís, Canviem Alaquàs i EU critiquen la maniobra de l'alcaldessa en el tema de Xarxa Llibres

594

El Partit Popular, Compromís, Canviem Entre Tots i Esquerra Unida d'Alaquàs varen omplir la sala de la Xemeneia del Castell per analitzar els antecedents i situacions actuals que portaren als seus partits a votar no als pressuposts presentats pel govern del PSOE.

fachada ayuntamiento alaquàs

Partit Popular, Compromís, Canviem Entre Tots i Esquerra Unida, varen destacar que, malgrat les seues diferències ideològiques, compartien la visió de la pèssima situació econòmica de l'Ajuntament i la impossibilitat d'aprovar uns pressuposts continuistes.

Mar Blanch, portaveu de Canviem, va informar al públic de les dificultats d'accés a la informació per part dels diferents grups de l'oposició, tot posant diversos exemples de resposta a demandes fetes per registre d'entrada i plantejant diverses iniciatives preses pels partits per tal de resoldre el problema (i que havien estat desateses).

Per la seua part, Consol Barberà, portaveu de Compromís, va explicar el deute municipal i la seua evolució, demostrant amb números que el deute total de l'Ajuntament és de 42.000.000 € (la qual cosa situa el deute per habitant en 1.405 €), i sorprenent els assistents amb la gràfica que igualava el deute d'Alaquàs amb la suma dels deutes d'Aldaia, Xirivella i Picanya.

Pepe Pons, portaveu del Partit Popular, va explicar quin és el procés legal d'aprovació d'un pressupost i les possibilitats de modificació una vegada establert. Amb la seua intervenció, el públic va conèixer els mecanismes de transferència de crèdit i les bosses de vinculació, amb els quals, segons afirmà, els canvis entre partides possibiliten dotar de pressupost a conceptes inicialment sense pressupost.

Carol Pino (portaveu d'Esquerra Unida) va presentar diverses propostes de millora fetes pels quatre partits dins del marc de les reunions que havien estat fent-se amb la resta de partits polítics. Carol Pino va lamentar, en nom dels quatre grups, que no s'haguera arribat a un acord. Així mateix recordava que segueix existint la possibilitat de presentar uns pressuposts que repleguen el funcionament municipal des d'una visió que incloga les demandes que ha fet l'oposició en els diversos àmbits de gestió municipal.

Els quatre partits varen explicar la situació de les ajudes per a llibres de la Xarxa Llibres. Aquest punt, que inicialment no estava previst, es va incloure pel malestar produït en la comunitat educativa després que l'alcaldessa, Elvira Garcia, els citara per fer-los repartir un escrit. En la intervenció varen explicar que la responsabilitat de possibilitar el pagament era competència de l'alcaldessa, però que, malgrat tot, l'oposició havia impulsat una modificació de crèdits, per animar l'alcaldia a fer les gestions amb la màxima agilitat.

Els partits agraïren al públic la seua assistència i conclogueren indicant que el treball individual de cada partit continuaria, i que les crítiques del govern al seu treball conjunt no impedirien actuacions conjuntes, sempre que es valorara positiu per al poble

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.