La Pobla planteja habilitar un espai accessori al menjador del CEIP Cervantes per als xiquets que s'han quedat fora

2778

El menjador del CEIP Cervantes de La Pobla de Farnals no pot donar servei a tots els xiquets que ho han demanat. Per això, i per facilitar la conciliació de totes les famílies, l'Ajuntament ha contractat monitors que acompanyen els xiquets que no tenen cabuda al menjador a un establiment d'hostaleria que ofereix menús a 5 euros. Una solució temporal mentre es determinen les actuacions a curt i mitjà termini per no deixar cap alumne sense aquest servei.

Així, representants de la comunitat educativa del CEIP Cervantes s’han reunit amb el director territorial d’Educació, Santiago Estañán, per a tractar possibles solucions davant la incapacitat del servei de menjador del centre per a donar resposta a totes les famílies de la localitat que el sol·liciten.

A la sessió de treball, a la que han acudit l’alcalde de la localitat, Enric Palanca, la regidora d’Educació, Ana Borja, el director de l’escola, Amalio Herranz, i Vicent Hernàndez, membre de l’Ampa, s’han dibuixat diferents línies d’actuació a curt i mig termini. La primera i de més fàcil concreció seria la d’habilitar un espai accessori al menjador, amb una remodelació que facilitaria que la infraestructura augmente la seua capacitat per a albergar a entre 30 i 40 comensals més. Les obres podrien estar enllestides en 3 mesos i estarien sufragades per l’Ajuntament de la Pobla de Farnals i l’empresa encarregada del servei del menjador.

Una altra mesura que s’estudiarà serà la possibilitat de destinar un habitacle del centre com a sala multiusos, encara que posar en marxa esta iniciativa dependrà de la valoració que realitze inspecció de la conselleria de Sanitat. En este possible emplaçament l’alumnat hauria de menjar plats precuinats a través d’una empresa de càtering, donada la impossibilitat de transportar el dinar cuinat en el mateix centre pels patis i corredors de les instal·lacions.

A més llarg termini s’ha plantejat una altra opció, consistent en ampliar i reformar íntegrament la cuina perquè puga donar una major servei. L’Ajuntament s’ha oferit a redactar el projecte d’estes obres a través de les oficines tècniques municipals, amb la supervisió dels arquitectes de la conselleria, per tal d’accelerar el procés.

Com a mesura urgent, començà fa uns dies a funcionar el servei d’acompanyament amb monitors titulats des del Cervantes fins a un establiment de la localitat, que oferix un menú per 5 euros als xiquets i xiquetes que havien quedat exclosos del servei de menjador del centre. L’Ajuntament ha posat en marxa esta iniciativa, amb la contractació dels monitors, per a facilitar la conciliació laboral i donar resposta a la demanda realitzada per les famílies que no poden recollir als seus fills a migdia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.