La Plataforma elaborarà un manifest per acabar en la discriminació en materia de transport públic

3007

La Plataforma pel Transport Públic de l’Horta Sud, que compren els municipis d’Alaquàs, Aldaia, Xirivella, Barri del Crist i Avinguda de la Pau de Mislata, instarà de nou a la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques a agilitzar el nou mapa de concessió del servei públic de transport de viatgers per carretera que està elaborant en aquests moments la conselleria.

Així es va acordar en la reunió mantinguda aquesta setmana al Castell d’Alaquàs pels representants de l’entitat amb els alcaldes d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella, Elvira García Campos, Guillermo Luján i Ricard Barberà. En l’encontre,que es realitza periòdicament, es van posar una vegada més en comú les necessitats i les demandes dels usuaris de transport públic i es va reiterar una vegada més el seu interès per participar i estudiar aquest pla que elabora l’administració. Els alcaldes van informar a la Plataforma que segons la Conselleria, el mapa concessional eixirà en aquest mes d’octubre i que la licitació està prevista per al 2018.

A més, la Plataforma elaborarà un manifest reivindicatiu per tal de traslladar a les Corts Valencianes i a la Delegació del Govern per d’exigir al Govern Central la inversió de 38 milions d’euros que correspon a l’àrea metropolitana de València per fer front a determinades actuacions en matèria de transport i que “finalitze la discriminació de la financiació del transport públic per part del Ministeri de Foment després de la negació any rere any dels 38 milions d’euros que es corresponen com a àrea metropolitana”.

El President de la Plataforma pel Transport Públic, Paco Magro, va mostrar la seua preocupació pels terminis i va anunciar que realitzaran un manifest per tal de presentar-lo al govern de la Generalitat i al govern central.

En el manifest demanaran també un estudi de l’ús de l’abonament de transbordament i els costos que ha suposat per a l’administració; exigiran la creació d’un accés de carril bici a València segur i  recordaran també la importància de donar prioritat al carril d’autobús, principalment a l’entrada a València.

 

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.