Rafelbunyol comença la commemoració del 9 d’Octubre

0
2218

Hui comença la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana a Rafelbunyol amb una completa programació de 4 dies d’actes festius i culturals. El primer acte ha sigut la inauguració l’Exposició didàctica Connectats pel Valencià. Una mostra que recull, a través d’imatges, cartells, vídeos…, diferents campanyes per promoure l’ús del valencià en diferents àmbits quotidians com ara les festes (falles, moros i cristians), l’educació, els comerços (forns, pastisseries, fruiteries, carnisseries, pescateries…) o els esports (vela llatina, ciclisme…).

Una inauguració que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Fran López, la regidora de Cultura, Alicia Piquer, i el regidor del grup Compromís, Mario Carrera. A més, durant tot el matí, l’alumnat de 5é i 6é del Col·legi Públic Verge del Miracle de la localitat, per grups, han visitat la mostra i gaudit de totes les seues parts interactives.

A la vesprada se celebrarà Contes de Rafelbunyol a la fresca, una activitat, coordinada des de la Biblioteca Municipal que proposa la recuperació de les històries de la tradició oral de Rafelbunyol a través de narradors i narradores locals conduïdes per un conta contes professional de la companyia El Gran Jordiet Contacontes.

A la nit, l’Ajuntament ha organitzat una vetlada folklòrica amb la participació del grup de danses de Puçol AC Grup Rondalla i Danses Els Fallers de Port de Sagunt. Un esdeveniment que començarà amb unes passes carrers des de la plaça de l’Ajuntament fins a la plaça de la Corona on seguirà el seu espectacle.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here