Rafelbunyol comença la commemoració del 9 d'Octubre

2895

Hui comença la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana a Rafelbunyol amb una completa programació de 4 dies d'actes festius i culturals. El primer acte ha sigut la inauguració l'Exposició didàctica Connectats pel Valencià. Una mostra que recull, a través d'imatges, cartells, vídeos..., diferents campanyes per promoure l'ús del valencià en diferents àmbits quotidians com ara les festes (falles, moros i cristians), l'educació, els comerços (forns, pastisseries, fruiteries, carnisseries, pescateries...) o els esports (vela llatina, ciclisme...).

Una inauguració que ha comptat amb la presència de l'alcalde, Fran López, la regidora de Cultura, Alicia Piquer, i el regidor del grup Compromís, Mario Carrera. A més, durant tot el matí, l'alumnat de 5é i 6é del Col·legi Públic Verge del Miracle de la localitat, per grups, han visitat la mostra i gaudit de totes les seues parts interactives.

A la vesprada se celebrarà Contes de Rafelbunyol a la fresca, una activitat, coordinada des de la Biblioteca Municipal que proposa la recuperació de les històries de la tradició oral de Rafelbunyol a través de narradors i narradores locals conduïdes per un conta contes professional de la companyia El Gran Jordiet Contacontes.

A la nit, l'Ajuntament ha organitzat una vetlada folklòrica amb la participació del grup de danses de Puçol AC Grup Rondalla i Danses Els Fallers de Port de Sagunt. Un esdeveniment que començarà amb unes passes carrers des de la plaça de l'Ajuntament fins a la plaça de la Corona on seguirà el seu espectacle.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.