Pobla de Farnals lluitarà contra la violència de gènere en la posada en marxa del seu primer pla municipal

692

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals presentarà a la ciutadania este dijous, 17 de juny, el I Pla Municipal contra la Violència de Gènere, que tindrà una vigència de quatre anys (2021-2024) i que va ser aprovat pel Plenari de la Corporació per a la seua posada en marxa.

Maria Carmen Benlloch, regidora de Benestar Social, Igualtat i Polítiques Inclusives, ha explicat que l'elaboració d'aquest document “suposa una resposta integral i planificada, així com una manera d'enfortir els mecanismes de coordinació institucional entre el municipi, la societat civil i entitats privades per a millorar la lluita contra la violència de gènere des de l’àmbit local”.

El pla contempla estratègies que es fonamenten en la sensibilització, prevenció, assistència i actuació, atenent a totes les formes de violència existents, ja siga física, psicològica, sexual, econòmica, institucional o laboral. Tanmateix, recull les accions que es duran a terme, com promocionar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere; crear informació sobre les desigualtats socials per qüestió de gènere; realitzar tallers sobre la imatge de les dones en els mitjans de comunicació; fer tallers formatius per al professorat sobre violència de gènere i joventut i formar a l’alumnat sobre conceptes bàsics de la igualtat entre homes i dones; dissenyar activitats de rebuig a les violències masclistes amb l’associacionisme juvenil del municipi;  formar al teixit associatiu i empresarial en el protocol d’actuació en cas de violència de gènere; crear rutes segures en la zona costanera per als desplaçaments quotidians de les dones, o realitzar taller de defensa personal, entre moltes altres.

Per a la realització del Pla s’ha dut a terme un estudi sociodemogràfic exhaustiu del municipi, així com una anàlisi qualitativa sobre les percepcions i la naturalesa interna de La Pobla de Farnals sobre la violència de gènere.

El Pla ha comptat amb la participació dels representants del teixit associatiu, esportiu, festiu, sanitari i educatiu del municipi, que han aportat les seues valoracions sobre la qüestió. També es va posar a l’abast de la ciutadania un qüestionari en línia per a donar cabuda a un ampli nombre de grups i persones, la visió de les quals ha servit també per a desenvolupar el diagnòstic i disseny del pla.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.