Picassent posarà en marxa en un mes un dron per tal d'evitar els robatoris al camp

1216

El ple de l'Ajuntament de Picassent va aprovar en la darrera sessió la posada en marxa d'un dron per tal d'evitar els robatoris al camp. Donada l'ampla extensió del terme de Picassent, de prop de 90 quilòmetres quadrats, el regidor de Seguretat Ciutadana, Salva Morató, va destacar la seua utilitat per tal de poder fer front a la gran quantitat de robatoris que es produïxen als cultius i a les casetes.

En termes econòmics, el dron té un preu de 15.000 euros, als que cal afegir els 12.000 euros del contracte amb la Universitat Politècnica de València, que té com a objectiu adequar-se a la legislació actual, sobretot, pel que fa a l'àrea d'influència de l'aeroport de Manises. A més a més, també cal determinar per on es pot volar i per on es pot enregistrar, ja que les gravacions ara com ara són considerades com a proves en un hipotètic judici arran de la comissió d'una falta o d'un delicte.

Morató destaca que els pilots ja estan formats, ja s'han fet les proves preceptives i en el termini d'un mes, poden estar en funcionament pel terme. Respecte al seu import, el regidor subratlla que en menys d'un any, donada la gran quantitat de robatoris al camp, la posada en marxa del dron estarà amortitzada, si a més tenim en compte l'estalvi d'efectius. De la mateixa manera, Morató destaca el caràcter pioner de la mesura, atés que Picassent és un de la desena de pobles valencians on ja funciona este sistema per tal de col·laborar en matèria de seguretat ciutadana.

El projecte va eixir amb el suport dels 13 vots de l'equip de Govern, mentre que PP i Ciudadanos es van abstenir i Compromís i Canviem Entre Tots van votar en contra del projecte. Durant el debat, el regidor del PSPV, Francisco Quiles, va fer una aposta per les noves tecnologies que suposen una millora en la seguretat ciutadana. A més, l'alcaldessa, Conxa Garcia, davant de les crítiques dels portaveus de Compromís i Canviem Entre Tots quant a la prioritat, la seguretat i la privacitat, va assenyalar que “el projecte compta amb l'informe positiu de la Junta Local de Seguretat” i es va felicitar per la seua incorporació a les tasques de control i vigilància, alhora que va lamentar el vot en contra de dos grups polítics.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.